Mobil

Íme az LG G4 olcsóbb kistesója

Ha a G4 túl nagy, illetve túl drága számunkra, akkor a G4c a nekünk szánt új LG okostelefon.

Az LG nemrégiben leplezte le 2015-ös zászlóshajó kategóriás mobiltelefonját, a már általunk is kipróbált és még ebben a hónapban a boltokban is felbukkanó G4-et, melynek most G4c néven bukkant fel a szerényebb tudású és egyben persze olcsóbb testvérmodellje.

5,5 colos elképesztő QHD kijelző helyett ezúttal be kell érnünk egy szerényebb 5 colos és 720p HD felbontású panellel (294 ppi). A motorháztető alatt egy négymagos 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 410 chipkészlet található, mely 1 GB RAM, illetve 8 GB belsőmemória társaságát élvezi, és természetesen a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség is adott. Az energiaellátásról egy 2540 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

A nyomógombok nem meglepő módon a hátoldali 8 megapixeles és LED-segédfényes kamera mellett kaptak helyet, a frontkamera révén pedig maximum 5 megapixeles felbontású szelfik készíthetők. Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű, illetve LG UX 4.0 felhasználói felületű LG G4c hivatalos bejelentésére várhatóan rövid időn belül sor fog kerülni – a 279 eurós (85 ezer forint) újdonság június elején várhatóan már kapható is lesz Európában. A telefonról egyelőre sajnos csak ez a kis felbontású kép áll rendelkezésünkre:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik