Mobil

Nexus 6: ma lesz a leleplezés

A Google legújabb etalon kategóriás okostelefonjára már nem kell többet várnunk.

Régóta nyílt titok, hogy a Google hamarosan egy újabb Nexus csúcsmobilt fog virítani, és jól értesült források szerint ennek a Motorola által gyártott Nexus 6-nak egész pontosan ma lesz a hivatalos bejelentése. Bár a jó öreg evleaks nemrégiben nyugdíjaztatta magát, most nem tudta megállni, hogy nem sokkal a debütálás előtt azért még gyorsan kiszivárogtasson egy sajtófotót az érkező újdonságról, mely fotó lentebb látható.

A természetesen már a legújabb Android L szoftvert futtató okostelefon “agya” a Qualcomm egyik legújabb felsőkategóriás chipsete, a Snapdragon 805, a maga négy darab 2,7 GHz-es frekvenciájú processzormagjával, illetve nagyteljesítményű Adreno 420-as GPU-jával. A RAM 3 GB kapacitású, a frontkamera 2,1 megapixeles felbontású, a hátoldali főkamera révénpedig maximum 13 megapixeles fotók és 4K videók lesznek készíthetők.

A Nexus 5-ben lévő 4,95 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző helyét a Nexus 6-ban várhatóan egy 5,92 colos méretű és 2560×1440 pixeles QHD felbontású display veszi át (iPhone 6 Plus: 5,5 col, Full HD, 401 ppi). Bár a képminőségre eddig sem igazán lehetett panaszunk, a 445 ppi-ről 498 ppi-re növekvő pixelsűrűség minden korábbinál szebb vizuális megjelenítéssel kecsegtet. A 3200 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt Nexus 6 forgalmazása várhatóan novemberben kezdődik majd meg – a várható ár egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik