Média

Román engedélyt kapott Vajna legújabb tévécsatornája

A Moziverzum tévécsatorna logója
A Moziverzum tévécsatorna logója

Ismét bővíti médiaportfólióját Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és a tulajdonában lévő TV2 Média Csoport. Hamarosan indul ugyanis a Moziverzum elnevezésű tévécsatornája.

A Moziverzum előkészítése már hosszabb ideje tart, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) már áprilisban észleltük, hogy ilyen néven ábrás védjegyet regisztrált a TV2 Csoport. A friss fejlemény, hogy a dtvnews.hu információi szerint a román médiahatóság, a CNA most kedden engedélyt adott a filmcsatornának, így újabb akadály hárult el az indulás elől.

A portál azt írja, hogy a kérelmet május végén nyújtotta be a TV2 Csoport, és a román hatóság jelenlévő tanácstagjai egyhangú döntésével fogadták el ezt.

A sugárzási engedély Magyarország, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Horvátország területére szól, műholdas terjesztési móddal. Az indulás időpontja várhatóan 2017 második félévében lesz, és napi 24 órában sugároz majd. A honlap arról is beszámolt, hogy a programkínálat 100 százalékban vásárolt – akció, vígjáték, kaland, dráma és horror műfajú – tartalmakból áll majd. A Moziverzum induló költségvetése 900 ezer euró, melyet többek közt a reklámbevételekből finanszíroznak majd.

Egyébként nem a Moziverzum az első eset, hogy Vajna külföldön jegyezteti be valamelyik tévécsatornáját. Emiatt korábban több ellenzéki bírálatot is kapott, hiszen így egyrészt nem kell az adott csatornának a magyarországi médiaszabályozást figyelembe vennie, másrészt a csatorna működésével összefüggő díjakkal nem a magyar költségvetést gazdagítja, miközben a TV2 működését magyar bankhitelek teszik lehetővé, sőt a TV2 felvásárlását is magyar banki segítséggel, állami hitelből intézte Vajna.

Százmilliókat veszíthet a magyar állam Andy Vajna romániai tévécsatornáin
A filmügyi kormánybiztos magyar állami banktól kapott hitelt a TV2-re, de az új kábeltévék után nem Magyarországon fizeti meg a díjakat.
Dirk Gerkens vezérigazgató a TV2 Csoport tavaszi műsorait bemutató tájékoztatón a budapesti High Note Sky bárban 2017. február 8-án. A vezérigazgató szerint "hamarosan, valamikor az idei évben" behozhatják a kereskedelmi célcsoportban meglévő hátrányukat az RTL Magyarországgal szemben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Bár a TV2 könyvvizsgálója a cég megszüntetését is felvetette, a vezérigazgató elégedett
Dirk Gerkens, a masszívan veszteséges TV2 vezérigazgatója kifejezetten pozitívan nyilatkozott az általa irányított tévétársaság eredményei kapcsán. Pedig pár hete derült ki, hogy a vállalat könyvvizsgálója komolyan aggódott a cégért.
Hanák Tamás
Kormányközelből kap versenytársat Vajna a vidéki terjeszkedésben
A kormányközeli Tombor András és Krskó Tibor érdekeltségébe tartozó Regionális Rádió Kft. vidéki frekvenciákért indul, ezzel Andy Vajna kormánybiztosnak kormányközeli üzletemberek támasztanak konkurenciát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik