Budapest, 2017. január 19.
Az Alexandra könyvesháza Budapesten, a Károly körúton 2017. január 19-én.
MTI Fotó: Marjai János
Média

Visszahívják a Central kiadói a könyveiket az Alexandra hálózatából

24.hu
24.hu

2017. 02. 17. 18:35

Kezdeményezte könyveinek visszahívását az Alexandra hálózatából a Central Csoport két kiadója. A lépést azzal indokolják, hogy így tiszta lappal tudják újratárgyalni értékesítési szerződéseiket, írja az MMOnline.

A lap felidézi, hogy az Alexandra csődhelyzetének kapcsán a Central Csoport január 17-én közleményben hívta fel a figyelmet az események összetettségére és veszélyeire.

A piac szerkezetéből fakadóan az ellátási lánc egyes szereplőinek működési problémái kihatnak magára a teljes piacra is. A szereplőknek szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy a kialakult problémák teljes körű rendezésére nincsenek kész forgatókönyvek, nincs egyetlen, minden szempontból jó megoldás.

Az elmúlt hetekben a Central Csoport szakemberei minden lehetséges rendelkezésre álló eszközzel igyekeztek támogatni a hazai könyvkereskedelmi rendszer fenntartható átszervezését. Mind az érintett könyvkiadókkal, mind a könyvkereskedőkkel őszinte hangvételű tárgyalásokat folytattak, közölte a Central.

Több olyan forgatókönyvet dolgoztunk ki, és tártunk a tárgyalópartnereink elé, amikből kiindulva közösen lehetőségünk lenne hosszú távon biztosítani a könyvpiac stabil működésének feltételeit. A fenntartható és átlátható piaci struktúra víziója a kezdetektől érvelésünk alapja volt, ebben mindig következetesek voltunk és vagyunk.

– mondta Szügyi Gergely, a Central Csoport stratégiai igazgatója, hozzátéve, hogy

Minden erőfeszítésünk ellenére el kell fogadnunk, hogy tárgyalópartnereinknek egyéb szempontokat is figyelembe kell venniük, amely szempontokra a Central Csoportnak nincs ráhatása. Nehéz döntést kellett meghoznunk azzal, hogy visszahívjuk könyveinket az Alexandra bolthálózatából. A Central kiadói érdekeltségeivel jelenleg arra koncentrál, hogy könyvkészleteit optimalizálja. A cégcsoport céljai nem változtak: tervezhető, kiszámítható üzleti modellekre építve stabil kereskedelmi kapcsolatokon keresztül kultúrát közvetíteni a hazai könyvpiacon. A továbbiakban is nyitottak vagyunk minden olyan együttműködési lehetőségre, amellyel értéket teremthetünk a hazai kultúrafogyasztó társadalom számára.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.