Média

Nagy lefedettséggel indult ma az RTL Spike csatorna

RTL Spike
RTL Spike
Többek között nemzetközi sikersorozatokkal kezdődött meg csütörtök reggel az új viacomos tévécsatorna, az RTL Spike sugárzása Magyarországon. Viszonylag sok szolgáltatóhoz be tudott kerülni az új program.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a többek között a Music Televisiont és a Comedy Centralt is működtető Viacom televíziós médiavállalat az RTL Magyarországgal kötött márka-együttműködés keretében idén december elsején reggel RTL Spike néven indít új tévécsatornát Magyarországon. Azt is írtuk, hogy az új csatorna az Antenna Hungária MinDig TV digitális földfelszíni (azaz szoba- és tetőantennás) televíziós rendszerén eleinte kódolatlanul, előfizetés nélkül is fogható lesz. De vajon a Mindig TV-n kívül hol lesz még elérhető az új tévécsatorna, és milyen műsorokkal készül a Viacom?

A médiavállalat alapvetően szórakoztató jellegű csatornaként definiálja az új tévéjét, ahol unikális nemzetközi sci-fi akció premiereket, merész doku-realityket, kevert harcművészetek közvetítéseit, egy új hazai gyártású showműsort és közkedvelt tévésorozatokat vetítenek majd. Jön a Playback Párbaj ismert hazai sztárokkal, a Bellator MMA és Kickbox válogatott harcosai, az itthon még nem látott A visszatérők (The 100) és Sötét Árvák (Orphan Black), illetve olyan doku-realityk mint a Jéglovagok, a Kontár kivitelezők, a Hihetelen, de halálos), valamint kedvelt tévésorozatok (Gyilkos elmék, Cobra11) és animációs szériák is megtalálhatóak a csatorna programjában.

Az új csatorna  elég nagy technikai lefedettséggel indul, hiszen már az indulástól elérhető a UPC (79-es csatornahely), a UPC Direct, a Magyar Telekom (32-es csatornahely), az Antenna Hungária (MinDigTV Extra, 64-es programhely), az Invitel és a Tarr, valamint a Telenor televíziós szolgáltatásainak részeként. A PR Telecom előfizetői viszont csak 2017. január 1-jétől láthatják az adást. A Viacom jelezte, hogy a DIGI-vel is tárgyalnak a műsor továbbításáról, de itt még nem született egyezség a részletekről.

A hazai televíziós kínálat bővülése egyébként várhatóan jövőre sem áll meg. Az Andy Vajna kormánybiztos fémjelezte TV2 Média Csoport például 2017-ben várhatóan 6 újabb tévécsatornát indít majd, az idei 9 új csatornán felül.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik