Média

Új elnök képviseli ezentúl a 77 magyarországi helyi tévét

Lovass Tibor
Lovass Tibor
Lovass Tibort választotta a Helyi Televíziók Országos Egyesületének (HTOE) közgyűlése a szervezet elnökének. Más változások is vannak.

A 77 helyi televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE) szerdán Gödöllőn tartotta meg tisztújító közgyűlését, ahol az új elnököt megválasztották. Erre azért volt szükség, mert a HTOE-t 2006 ősze óta irányító Széles Tamást nemrégiben Los Angeles-i főkonzulnak nevezték ki, aki emiatt lemondott – derül ki az egyesület weboldaláról.

A helyi televíziók képviselői Lovass Tibornak, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetőjének szavaztak bizalmat, akit három évre választottak meg az egyesület elnökének. Emellett az elnökségbe két új tagot is választott az egyesület. Molnár András, a West-Pannon Audiovizuális Klaszter vezetőségi tagja, valamint Varga András, a Pápa Városi Televízió ügyvezetője került be az elnökségbe. Az elnöknek megválasztott Lovass Tibor egyébként eddig is tagja volt az egyesület elnökségének.

A Felügyelő Bizottságba szintén lemondás miatt választottak új tagot, Kozó Attila, a Városi Televízió Szeged főszerkesztője személyében.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete azt is bejelentette, hogy a közgyűlésen tagjai sorába fogadta a Kisteleki Városi Televíziót.

A szakmai találkozón a közgyűlés mellett egy fórumot is tartottak a Médiatanács tagjainak, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársainak, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezetőinek részvételével – írják a honlapon.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete elnöksége a tisztújítást követően

elnök: Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetője

alelnök: Eckhardt Balázs, a Kecskeméti Televízió kreatív vezetője

további elnökségi tagok: Antal Anett, a Városi Televízió Eger ügyvezetője, Molnár András, a West-Pannon Audiovizuális Klaszter vezetőségi tagja, Petzke Ferenc, a Tatai Televízió ügyvezetője, Szegedi László, a Veszprém Televízió ügyvezetője, valamint Varga András, a Pápa Városi Televízió ügyvezetője.

(Kiemelt kép: Lovass Tibor. fotó: HTOE)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik