Betiltott Gucci-reklám
Média

Betiltották Habony Árpád kedvelt márkájának reklámját

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 04. 07. 10:49

Nem jelenhet meg többé a képen látható Gucci-táskás reklám - döntött a brit önszabályozói fórum, az ASA.
Korábban a témában:

A brit önszabályozó reklámtestület, az ASA (Advertising Standards Authority) úgy döntött, hogy nem jelenhet meg többé a Gucci azon reklámfilmje, amelyben egy rendkívül vékony testalkatú modell volt látható az ismert márka táskájával. Az ASA ezt azzal magyarázta, hogy a nő egészségtelenül sovány volt.

A Guardian cikke alapján az ASA-hoz azután fordultak a Times olvasói panasszal, hogy ez a reklámfilm decemberben megjelent a Times weboldalán:

A panaszosok és az önszabályozó reklámtestület szerint káros, ha ilyen “torz” modellek jelennek meg a hirdetésekben, reklámokban. Guccio Gucci, a divatmárka tulajdonosa és a Times azonban azzal érvelt, hogy annak megítélése, hogy a nő túlzottan vékony-e, meglehetősen szubjektív kérdés. A divatmárka illetékese hozzátette, hogy a modell csak karcsú, de nem egészségtelenül sovány. Arról is beszélt, hogy a modell egyetlen csontja sem látszódott, szerintük ami miatt esetleg mégis soványnak tűnhetett, az a csalóka fényviszonyok.

Az ASA azonban nem értett egyet az érveléssel, szerintük  a kampányban felelőtlenül alkalmaztak túl vékony és aránytalan testformát. Az ASA ezért betiltotta a reklámokat az Egyesült Királyságban, másrészt felszólította az olasz divatmárkát, hogy a jövőben járjon el nagyobb körültekintéssel a reklámkampányaiban, a modellfotók közlésekor.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.