Magyar Nemzet (Array)
Média

Központilag mondták le a Magyar Nemzetet

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 02. 08. 16:52

Az Országgyűlés Hivatala szerint azért az informatív és mértékadó napilapok ezután is a hivatali egységek rendelkezésére állnak.

Az Országgyűlés Hivatala a Magyar Nemzet központi előfizetését mondta le január elsejével – tudta meg az Origo, mely annak kapcsán kereste meg a parlamenti sajtóirodát, hogy a múlt héten megírta a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzet, hogy a napilapot nem rendelhetik meg a parlamenti alelnökök és bizottsági elnökök idén az Országgyűlés Hivatalának keretéből.

A portál most azt a választ kapta az Országgyűlés Hivatalától, hogy a Magyar Nemzet központi előfizetését mondták le idén január elsejével. Hozzátették, hogy az informatív és mértékadó napilapok ezután is a hivatali egységek rendelkezésére állnak, emellett a frakciók továbbra is maguk döntenek arról, hogy mely sajtótermékeket kívánják megrendelni.

Egyébként a Magyar Nemzet is kereste a szerintük hátrányos megkülönböztetés miatt a múlt heti cikk megjelenése előtt az Országgyűlés sajtóosztályát, de ők nem kaptak választ a lapzártáig.

A sajtóosztály most mellékelt egy táblázatot az Origo-nak. Ez tartalmazza az Országgyűlés Hivatalának és a parlamenti frakcióknak a jelenlegi folyóirat-előfizetéseit a példányszámmal kiegészítve. Ebből kiderült, a Magyar Nemzetből 22 előfizetés van érvényben. A napilapok közül a legtöbbet Népszabadságból rendelnek, szám szerint 36-ot, míg a kormánypárti Magyar Időkből és Magyar Hírlapból 26-26-ot. A Népszavából és a Blikkből is 14 példány jár, míg a Borsból 11. A hetilapok közül a legtöbb példány a Heti Válaszból jár: 36 példány, majd a sorban a HVG következik 32-vel. A Magyar Demokratából és a Magyar Narancsból egyaránt 14-14 darab jár.

Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke korábban a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a tiltásról mindössze utólag kapott egy „semmitmondó, informális tájékoztatást”. Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke is azt mondta, hogy titkársága nem tud rendelni a Magyar Nemzetből, és ugyanezt mondta a jobbikos Dúró Dóra, a kulturális bizottság vezetője is.

Tavaly Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke ellenzéki orgánumnak nevezte a miniszterelnökkel korábban baráti szálakat ápoló, 2010 és 2014 között közbeszerzések tucatjait elnyerő Simicska Lajos üzletember érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzetet, valamint a Hír TV-t és a Lánchíd Rádiót. Ezt követően a kormánypártok lényegében bojkottot hirdettek ezen orgánumok ellen.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.