Média

Elvérzett a ProSieben.Sat1 nemzetközi adása

tévé távkapcsoló
tévé távkapcsoló
Miközben az RTL épp a napokban indít nemzetközi csatornát, a ProSieben.Sat1 csoport globális csatornája már csak két országban érhető el.
Kapcsolódó cikkek

Már csak Kanadában és az Egyesült Államokban érhető el a ProSieben.Sat1 Welt
Már csak Kanadában és az Egyesült Államokban érhető el a ProSieben.Sat1 Welt

Miután a német ProSiebenSat.1 cégcsoport lekapcsolta német nyelvű tévécsatornája, a ProSiebenSat.1 Welt nemzetközi OTT adását, a csatorna a továbbiakban már csak Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban érhető el, méghozzá klasszikus fizetős kereskedelmi adóként.

Zeljko Karajica, a ProSiebenSat.1 TV igazgatótanácsának tagja ennek kapcsán azt nyilatkozta a Broadband TV Newsnak, hogy ProSiebenSat.1 Welt 11 éve sikeresen, a legnagyobb német nyelvű csatornaként érhető el az Egyesült Államokban és Kanadában  műholdon, kábelen és OTT-n. “A nemzetközi OTT szolgáltatást azután állítottuk le, hogy sikerült kedvező megállapodást kötnünk a Dish szolgáltatóval az Egyesült Államokban a műsorterjesztésről, így az USA-ban idén február első felétől újra elérhető lesz az OTT adás” – mondta Karajica.

“Az elmúlt évek során kiderült, hogy az Egyesült Államok és Kanada a legfontosabb piac a német nyelvű csatornáink szempontjából” – magyarázta az igazgatósági tag. “Továbbra is nagyon elégedettek vagyunk a fizetős csatornánk ottani sikerével” – tette hozzá.

Mi az az OTT?

Az OTT az over-the-top rövidítése. “Az OTT tartalom a műsorszórás során, szélessávú internetkapcsolat segítségével közzétett olyan mozgóképes és audiotartalmak összességét jelenti, amelyek egy műsorszolgáltatótól érkeznek a felhasználóhoz, és amelyekre az internetszolgáltató nincs befolyással. Az internetszolgáltató csak az adatcsomagok továbbításáért felel, de nem felel a tartalomért és nincs is befolyással arra” – írja a Wikipedia.

Magyarországon is elérhető volt

Az előfizetéses alapon működő OTT szolgáltatás, amely a ProSiebenSat.1 Welt adását és on-demand szolgáltatását elérhetővé tette táblagépeken, okostelefonokon, laptopokon és asztali számítógépeken, 2014 augusztusában indult el 17 országban: Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Luxemburgban, Hollandiában, Spanyolországban, Oroszországban, Lengyelországban, Magyarországon, Olaszországban, Kanadában, az USA-ban, Mexikóban, Argentínában, Brazíliában, Paraguay-ban és Dél-Afrikában.

Az észak-amerikai újrafókuszálás után a ProSiebenSat.1 Welt az USA-ban a Dish, a Verizon és a Frontier, valamint Kanadában a Bell, a Rodgers és a Cogeco rendszerein lesz elérhető. A többi ország nézőit, akiknek búcsút kell mondaniuk az OTT adásról, a ProSiebenSat.1 honlapján és e-mailben arról értesítették, hogy visszakaphatják az esedékes előfizetői díjukat.

A fejlemény azért is érdekes, mert a ProSiebenSat.1 versenytársa, az RTL konszern épp a napokban indítja el az RTL International nemzetközi adását, amely Amerikán kívül Dél Afrikában, Izraelben, Ausztráliában és később más országokban, köztük Brazíliában lesz elérhető. Tehát míg a ProsiebenSat.1 épp visszavonulót fúj a nemzetközi terjeszkedésben, az RTL-nél épp most kapcsolnak nagyobb fokozatba e téren.

A ProsiebenSat.1 Welt egyébként 2005 februárjában jelent meg először az éterben, akkor egy év alatt 12 ezer előfizetőt szerzett.  A rákövetkező években azonban már nem tudott olyan gyorsan bővülni az előfizetői létszám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik