tévé távkapcsoló
Média

Változik a csatornakiosztás a Telekomnál

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2015. 12. 11. 16:45

Januártól bizonyos tévécsatornák kikerülnek a Magyar Telekom által közvetített tévécsatornák közül, de lesznek újak is.

Az új programkínálatot 2016. január 5-étől (az analóg kábeltelevízió esetén január 6-ától) biztosítja a szolgáltató, amely közölte, hogy január 1-je és január 6-a között a műszaki lehetőségek függvényében, a zavartalan átállás biztosítása érdekében fokozatosan térnek át az új csatornakiosztásra. Az átállás időszakában a megszűnő csatornák már nem lesznek elérhetőek.

A 24.hu kérdésére a Magyar Telekom sajtóosztályán a változtatásokat azzal magyarázták, hogy azok a csatornák jogtulajdonosával az év végével lejáró/ megújuló szerződések, valamint a jobb, strukturáltabb csomagok kialakítása miatt történnek.

Erre számítsanak az analóg kábelesek

Az analóg kábeltelevízió kínálata január 6-ától a következők szerint módosul: kikerül az Alap csomagból a Parlament TV adása, helyette a közszolgálati Duna World adását láthatják majd a Telekom előfizetői. (Siófok, Perkáta, Csépa, Tiszaug, Tiszakürt, Szelevény és Tiszasas térségében a változás a Családi csomagot is érinti.)

Erre készüljenek a digitális kábelesek

A digitális platform előfizetői arra számíthatnak, hogy a kódolatlan kínálatban a Start és a Családi csomagból is kikerül a Parlament TV, helyére ebben az esetben is a Duna World kerül. A National Geographic Channel és az AXN nézőinek is rossz hírünk van: ezek az adások kikerülnek az Alap csomagból, helyette a Duna World és a Sláger TV kerül be a tévés kínálatba.

IPTV-je van? Akkor ezekre a változásokra számítson!

A változások azonban ezzel még nem értek véget, hiszen az IPTV és a digitális kábeltelevízió kínálatában a BBC World és a Parlament TV kikerül az Alap, a Családi és a Családi+HD csomagokból, bekerül viszont a CNN International adása.

A Családi és a Családi+HD csomag előfizetői búcsút mondhatnak január 5-től a PAX TV, az ID Investigation és a Discovery adásainak is. Ezek helyett a csomagba bekerül viszont a Bónum TV, az ID Investigation, a Discovery Extra és a BBC Earth. Csak a Családi+HD csomagot érintő változás továbbá, hogy az Eurosport 2 HD helyett a BBC Earth HD adását láthatják majd a Telekom előfizetői.

A Nagyvilág csomagban a Discovery DTX és a Mediaset kerül be a Discovery World és a Rai Uno helyett. A Filmvilág csomagban az English Clubbal bővül a kínálat, kikerül viszont a BBC Entertainment az elérhető adások köréből. A Globe előfizetői arra számítsanak, hogy a Discovery DTX váltja a Discovery World adását. A Speak! csomagból pedig úgy kerül ki a BBC Entertainment és a Rai Uno, hogy ezek helyére nem kerül be új csatorna.

Rossz hír a sport kedvelőinek, hogy az  Eurosport Alap csomagból a drágább Családi csomagba kerül át. A Film Café viszont a Családi csomag helyett az Alap csomagban lesz látható. Az Eurosport 2-t a Családi csomag helyett a Nagyvilágba teszi át a Telekom.

Az IPTV szolgáltatáshoz igénybe vehető Koktél kiegészítő csomagokat is érintik a változások. A Sportmixből kikerül az Eurosport 2, míg a Worldmixből az ID Investigation Discovery és a PAX TV. Ez utóbbiak helyett viszont a Worldmixbe bekerül az ID Investigation Discovery Extra és a BBC Earth.

A News Mix csomagba a  CNN International és a Bónum TV kerül be a BBC World és a Parlament TV helyére.

Változások műholdon is

Változások vannak a műholdos tévészolgáltatások esetében is. A Családi és a Családi+HD előfizetésekbe a CNN International, az ID Investigation, a Discovery Extra és a BBC Earth bekerül, míg a BBC World, az ID Investigation, a Discovery és a PAX TV kikerül.

Az Eurosport 2 pedig a műholdas Családi csomag esetében is átkerül a Nagyvilág csomagba.

Fontos változás még, hogy a Családi+HD-ból kikerül a Eurosport2 HD, a helyét a BBC Earth HD veszi át. A Nagyvilág esetében a Discovery DTX, Mediaset bekerül, míg a Discovery World és a Rai Uno kikerül a kínálatból. A Filmvilágból kikerül a BBC Entertainment és a KIKA, újként viszont bekerül az English Club. A Globe esetén a Discovery DTX-et biztosítja majd a Discovery World helyett. A Speak! csomagból pedig úgy kerül ki a BBC Entertainment és Rai Uno, hogy ezek helyére nem kerül semmi.

A TV GO-nál is megkavarják a kínálatot

A fentieken túl egyébként változik a TV GO szolgáltatás csatornakiosztása is. Ez az alábbi táblázatban látható területi lebontás szerint.

A TVGO előfizetői ezekre számítsanak
A TVGO előfizetői ezekre számítsanak

Mindezekről itt olvashat bővebben.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.