Telenor-székház
Média

Fenntarthatósági jelentést publikált a Telenor

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2015. 12. 04. 11:25

A Telenor Magyarország hetedik alkalommal publikálja fenntarthatósági jelentését, amelyben ezúttal a 2014-es naptári évben elért gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatósági teljesítményét mutatja be.

 Korrupcióellenes tevékenység, fenntartható beszállítói lánc

A vállalat egyik kiemelt alapértéke az átlátható és etikus működés. A korrupciós kockázatok csökkentése érdekében a Telenor 2014-ben a kollégák részére új helyi kézikönyvet vezetett be, illetve a korábbi évekhez képest még több szállítóját értékelte a nemzetközi normákon alapuló Telenor Szállítói Etikai Elveknek való megfelelés alapján – írja a legújabb fenntarthatósági jelentés.

A társaság a harmadik alkalommal adta át a Telenor Etikus Vállalat Díjat, amelyet a hazai vállalatok tisztességes üzleti magatartást célzó vállalati programjainak elismerésére alapított a Transparency Internationallel, illetve második alkalommal osztotta ki a „Tények nyomában” etikus újságírói különdíjat, amelyet a Telenor a korrupciómentesség és átláthatóság fontosságának fiatal generációkban történő tudatosítása érdekében alapított a Diákújságíró Egyesülettel közösen – olvasható a jelentésben.

Könnyebb iskolatáska, biztonságos internet

A Telenor Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy szolgáltatásai révén aktívan hozzájáruljon a társadalmi fejlődéshez és a digitális szakadék csökkentéséhez, ugyanakkor mérsékelje a termékein és szolgáltatásain keresztül fellépő kockázatokat, hogy azok előnyeit mindenki biztonságosan és felelősséggel élvezhesse. A fenntarthatósági jelentés hangsúlyozza, hogy a 2013 őszén indult első Hipersuli pilot projektet a Telenor 2014-ben sikerrel zárta, ezt követően pedig megkezdte a Hipersuli digitális oktatási program előkészítését, ami a kezdeményezés 5 iskola 14 osztályára történő kiterjesztése.

A gyermekek biztonságos internetezését elősegítendő, a Telenor vállalati önkéntes napjának keretében több mint 500 kolléga 11 iskola 31 osztályában több mint 700 diáknak tartott játékos előadást a biztonságos internetezésről, az adatvédelem fontosságáról és a digitális zaklatás megelőzéséről.

Az év támogatója – Katasztrófa válaszadás, civil együttműködések, környezet

A használt készülékek visszagyűjtése folyamatosan zajlik, 2014-es évben a Telenor 1082 kg tömegű eszközt gyűjtött vissza, tehermentesítve így a környezetet az elektronikai hulladék alól – emeli ki a jelentés.

A Magyar Vöröskereszttel kötött együttműködése keretében a Telenor jelentősen növelte a szervezet katasztrófakezelési tevékenységei során használt telekommunikációs eszközparkját, illetve hozzájárult több olyan alkalmazás bevezetéséhez, amelyek szintén a katasztrófa válaszadás hatékonyságát, eredményességét hivatottak javítani. A Telenor 2014 májusában a Vöröskereszttől megkapta az “Év támogatója” díjat, a két szervezet együttműködése pedig a független szervezet és zsűri értékelése alapján 2014 októberében elnyerte a Magyar Adományozói Fórum “Közös értékteremtés különdíját”.

2014-ben a Telenor saját fejlesztésű, adományozást segítő okostelefon alkalmazása, az ADDODA, illetve a Vigyél Haza Alapítvánnyal 2013-ban elindított Vigyél Haza nevű tudatos kutyatartást támogató alkalmazás is további hasznos funkcióval bővült.

A Telenor 2014-es fenntarthatósági jelentése teljes terjedelmében itt érhető el.

A jelentés adatszintű, a GRI negyedik generációs irányelve alapján készült, hitelességét a DENKSTATT Hungary Kft. független, külső fél tanúsította.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.