Média

Pontosított a Metropol

bkv-metro(210x140)(1).jpg (deák tér, metró, bkv, utas)
bkv-metro(210x140)(1).jpg (deák tér, metró, bkv, utas)
Reagált a Metropol napilap kiadója a Népszabadság cikkére , amely azt állította, hogy ki akarják szorítani Simicska Lajos ingyenes újságját a BKV területéről. A kiadó több elemében is pontosította az állításokat.

A Metropol közleménye szerint a BKV-val tíz éve kötött határozott idejű szerződés lejár az év végén, tehát nem arról van szó, amit a Népszabadság mai számában közölt, hogy a Metropolt kirakhatják vagy ki akarják szorítani a metróállomások területéről.

A kiadó közleménye szerint a közismerten veszteséges BKV aligha engedheti meg a szerződés megszűnéséből fakadó százmilliós bevételkiesést. A Metropol információi szerint tendert készül kiírni a metróállomások területén történő ingyenes lapterjesztésre. Ha lesz ilyen tender, a Metropol is el kíván indulni – közölték.

A kiadó jelezte azt is, hogy a határozott idejű szerződés év végi lejárata miatt – noha ezt eddig nem kommunikálták – július óta alternatív fővárosi terjesztési rendszert építettek fel, amelyhez a Metro lapcsalád nemzetközi tapasztalatait használták fel. “A világ 23 országában megjelenő Metro újságok jó részét a metróállomásokon kívül terjesztik – nagy sikerrel. Az új rendszer, amelynek tesztüzeme november első napja óta tart, ugyanolyan elérést biztosít a metróállomások és a főbb tömegközlekedési útvonalak mentén, mint a régi, sőt az osztogatóinkat immár sokkal többen és sokkal több helyen találhatják meg” – írják.

Egyébként épp a napokban indult a kiadó új országos reklámkampánya, amely már éppen ezért a „Mostantól még több kézből!” címmel fut.

A kiadó közölte, hogy alapvető változásokra emellett nem volt szükség, mert a Metropol teljes példányszámának alig a negyede talál jelenleg gazdára a BKV hálózatának igénybevételével. Az új terjesztési rendszer ugyanolyan lefedettséget biztosít, az olvasók ugyanakkor és ugyanúgy hozzájutnak kedvenc lapjukhoz.

Országosan 1076 terjesztési ponton érhető el ma is a Metropol: vidéken 692, Budapesten 384 helyen. “Ebből csak 65 helyszínt használunk a BKV területén. A jövőben a fővárosi terjesztési pontok számát jelentősen növeljük, hogy a Metropolhoz még könnyebben hozzáférjenek az olvasók.”

Az ügy előzménye, hogy a Népszabadság mai száma arról írt, hogy a Fonyó Károlyhoz és Simicska Lajoshoz kapcsolódó Megapolis Media leányvállalata, az MTG Metro Gratis Kft. által kiadott Metropol ingyenes napilapot kiszorítanák a metró területéről. A lap szerint az Orbán Viktor egykori barátjához kapcsolódó cég helyett most a Modern Media Group (MMG) által kiadott Lokál című ingyenes újságot hozná helyzetbe a BKV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik