Média

Fuzionál a webáruház és a divatportál

24.hu
24.hu

2015. 11. 18. 17:31

Egyesült a térség két jelentős forgalmú online kereskedője, a Romániából indult eMAG webáruház és a svájci gyökerű Fashion Days divatportál - jelentették be a cégvezetők bukaresti sajtótájékoztatójukon szerdán.

A Fashion Days a tavalyi pénzügyi évben 50 millió euró feletti forgalmat bonyolított le és ezzel piacvezető az online divatkereskedelemben abban a három országban – Romániában, Magyarországon és Bulgáriában – ahol jelen van. A cégnek 4 millió regisztrált vásárlója van, több mint ezer márka termékeit értékesíti. Az eMAG – a Zf.ro román üzleti portál szerint – az előző évihez képest 50 százalékos növekedést jelentő 280 millió eurós forgalommal zárta a 2014-es évet – számol be a sajtótájékoztatóról az MTI bukaresti tudósítója.

Mindkét online kereskedő többségi tulajdonosa a dél-afrikai Naspers. A csoporton belüli fúzió a bejáratott márkaneveket nem érinti: megmarad a Fashiondays.hu, illetve a román és bogár nyelvű divatportál, ugyanakkor az általános e-kereskedelmi platformként működő eMAG-on belül a divatvertikumot a Fashion Days fogja átvenni, a divatportál pedig onnan is elérhetővé válik – magyarázta az MTI bukaresti tudósítójának Cseh Gábor, a Fashion Days csoport november elsején kinevezett új vezérigazgatója, aki eddig a csoport marketingmenedzsere volt, illetve annak magyarországi vállalatát vezette.

“Mi nagyon sok csomagot küldünk, viszonylag alacsonyabb értékben. A háztartási gépeket, elektronikát is forgalmazó eMAG viszont magasabb értékben szállít hasonló számú tételt. Most a méretgazdaságossági előnyök lehetővé teszik számunkra, hogy olcsóbban jussunk hozzá a logisztikai szolgáltatásokhoz” – részletezte a fúzióhoz fűzött reményeket a cégvezető, majd megjegyezte: a Fashion Days menedzsmentje korábban Svájcban működött, de a logisztikai központja és legtöbb alkalmazottja mindig is Bukarestben volt.

A cégfúzió hírét nem véletlenül időzítették az úgynevezett fekete péntek hetére – mondta Cseh Gábor. Online áruház lévén ez a leárazás mindig hatalmas esemény a cég életében, ilyenkor többszörösére nő a weboldal forgalma. A 90 százalékot is elérő kedvezményektől, és a mobiltelefonos vásárlást könnyítő applikáció most megjelentetett 3.0-ás verziójától az idei fekete pénteken negyedmillió termék értékesítését remélik – mondta a vezérigazgató.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. július 4.
A Fõvárosi Kéményseprõipari Kft. (FÕKÉTÜSZ) kéményseprõje egy csepeli házban a kondenzációs gázkazánt és annak égéstermék-elvezetõ csövét ellenõrizi és fotózza a Fenyves úton 2016. július 4-én. A kötelezõ kéményellenõrzés és -tisztítás július 1-jétõl ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósághoz (OKF) került. Korábban a kéményseprés már olyan drága volt, hogy sokakat ez riasztott el a rendszeres ellenõrzés megrendelésétõl.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.