Light

Elképesztő jelenetet látott a temetőben egy csapat kísértetvadász

24.hu
24.hu

2016. 06. 02. 10:33

Teljesen elhagyatott az angliai Hull régi temetője, a Sculcoates Lane Cemetery. Az első temetéseket az 1840-es években tartották ott, a legutolsót 1959-ben. A sírokat azóta benőtte a növényzet, a sírok között pedig állítólag kísértetek kószálnak. Szerzetesek, és gyermekek szellemei, akiknek csontjait egy régi felújítás során elmozdították.

Egy csapat meglátta lehetőséget a helyszínben, és elkezdett „kísértetvadász” túrákat szervezni a régi temetőbe. Ha nem is tudnak garantálni a találkozót valódi szellemekkel, régi kísértethistóriákkal szórakoztatják vendégeiket a sírok között.

Néhány hete, egy rövid ideig úgy tűnt, egy tucat túrázónak szerencséje van. A csoport éles sikításokat hallott a közelből. A túravezető irányításával lassan lopakodva közeledtek a hangok irányába. Aztán mind olyan arcot vágtak, mintha tényleg kísértetet láttak volna: az egy borostyánnal benőtt részen egy fiatal pár vadul szeretkezett, két férfi pedig filmezte őket.

„Mind annyira el voltak foglalva azzal, amit csináltak, hogy egy darabig észre sem vettek bennünket. A nő pillantott fel először, aztán amint meglátott minket, lerúgta magáról a fickót, és elrohant, egyenesen a bozótosba. Szegény pasi meg utána, miközben kétségbeesetten próbálta védeni az intim testrészeit a tüskés ágaktól”

– nyilatkozta a túravezető egy helyi lapnak.

Elmondta, hogy szerencsére aznap, a túra mind a 12 résztvevője nagykorú volt: gyakran vannak gyerekek is a csoportban.

„Az egyik idősebb túrázó annyira felháborodott, hogy azonnal a pornós csapatra akarta vetni magát, hogy a sétabotjával ellássa a bajukat, de szerencsére sikerült megnyugtatni, és rávenni, hogy inkább egye meg a szendvicseit”

– tette hozzá a túravezető.

„Életemben először hallok ilyesmiről, de a társadalomnak mindig voltak tagjai, akik megpróbálták feszegetni a határokat. A temetőnek ugyanakkor nagyon gazdag a történelme, Philip Larkin (angol író, költő 1922-1985) is gyakran biciklizett erre, úgyhogy remélem, ez volt az utolsó ilyen eset”

– nyilatkozta a környéken élők civil szervezetének szóvivője.

(i100 / Independent)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.