Light

Címzés és bélyeg nélküli pisztrángok borzolják a brit postások kedélyeit

A legenda szerint, ha régen valakinek halat küldött a maffia, az halálos fenyegetést jelentett: “hamarosan a halakkal alszol”. Manapság azonban aligha van szokásban ilyesmi, ezért is annyira érthetetlen, ami az idillien békés angol vidéken, Dundee környékén történik.

Az utóbbi napokban két kisváros három postaládájában is pisztrángokat találtak a postások. A csomagolatlan, döglött halakat, amiken címzés és bélyeg sem volt, valaki nyilvánvalóan a levélbedobó nyíláson át csúsztatta a gyűjtőbe. De, hogy ki és miért, az rejtély.

A brit Királyi Posta szóvivője azt nyilatkozta, hogy rajta tartják a szemüket a szituáción, és ha még egyszer ilyesmi történik, habozás nélkül a rendőrséghez fordulnak. „A lehető legfurább dolgokat kézbesítjük nap, mint nap: rovarokat, gyíkokat, élő skorpiókat, közlekedési lámpákat, vagy éppen művégtagokat, de az elfogadhatatlan, hogy valaki romlandó dolgokat dobáljon a postaládákba, ráadásul csomagolás nélkül, ami így károsíthatja mások küldeményit” – tette hozzá.

Az kétségtelen, hogy nem ez a brit posta történetének első bizarr ügye. Az például viszonylag gyakori, hogy valaki valamilyen zöldséget, vagy gyümölcsöt címez meg, bélyegez fel, majd próbál feladni. Egy yorki házaspár pedig, egyszer egy döglött macskát akart postára adni: kedvencük éppen nyaralás közben pusztult el, ők viszont mindenképpen otthon szerették volna eltemetni.

(STV News)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik