Light

Itt adományozhat karácsonyra

Készítettünk egy listát arról, hogyan teheti kellemesebbé a rászorulók ünnepét. Van, ahol csak ezen a hétvégén, de van, ahol egészen karácsonyig lehet segíteni.

Egy korábbi cikkben összegyűjtöttük, hol találhatnak a rászorulók ingyen elvihető ruhákat, játékokat, könyveket, bútorokat, bármit, ami másnak már felesleges, de még jó állapotban lévő. Ezeket az oldalakat ajánljuk az adományozóknak is, ha nem tudják, hol ajánlhatnák fel számukra szükségtelen, másoknak hasznos tárgyaikat.

És íme egy lista a karácsonyi adománygyűjtésekről:

SZOCSOMA – vásár és gyűjtés

Szombaton este 7-ig a Szociális Csomagküldő Mozgalom jótékonysági vásárt tart a fővárosban, a Bálint Házban, koncertekkel színesítve.

A mélyszegénységben, kirekesztetten élő, főleg vidéki romákat segítő csoport gyűjt meleg ruhát, ágyneműt, tartós élelmiszert, konyha felszerelést. Emellett a vásárban vásárlással is lehet segíteni a rászorulókat.

Részletek itt.

Holnapig gyűjtenek játékot, könyvet

A Polgár Alapítvány az idén is legalább ezer névre szóló ajándékcsomagot szeretne elküldeni nélkülöző gyerekeknek. Játékokat, könyveket gyűjtenek, de már csak ezen a héten a II. Jurányi u. 1. szám alatt.

Ezer gyerek karácsonya

Az Age Of Hope alapítvány szegény családoknak és hátrányos helyzetű gyermekeknek gyűjt játékokat, gyerekruhákat, tartós élelmiszert, babaápolási kellékeket, vitaminokat, láz – fájdalomcsillapítókat, édességet, tisztálkodó és tisztító szereket, iskolai felszerelést, cipősdobozba csomagolt ajándékokat

Emellett gyűjtenek pénzt is az ajándékok célba juttatására (benzinköltség, szállítás) és a gyerekek későbbi támogatására is.

A gyűjtőpontok listája  itt található.

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ünnep család nélkül

Három gyermekfalu és négy ifjúsági ház körülbelül 400 gyermek-és kamasz lakójának gyűjt pénzt az SOS Gyermekfalvak alapítvány. Többségüket otthon éhezett, fázott, elhanyagolták, bántották őket.

Az alapítvány akciójában egy kisfiú azt mesélte, hogy hat éves koráig, amíg nem került az SOS faluba, el sem tudta képzelni, hogy egy fa beférhet egy szobába.

Részleteket itt talál. 

Határon túlra

Dévai Szent Ferenc Alapítvány (Böjte Csaba atya) pártfogoltjainak, határon túli hátrányos helyzetű gyerekeknek lehet cipősdobozos ajándékokat leadni a SUFNICSEPEL-ben. Az adománybolt munkatársai személyesen viszik Dévára az adományokat.

December 16-ig lehet leadni a cipősdobozokat az itt található címen. 

Diákok  gyűjtenek

Több mint ezer általános iskolában december 11-ig  dobozba csomagolva vihetik be megunt, de jó állapotú játékaikat a diákok.  A karácsonyi adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló családok gyermekeihez.

A gyűjtés részletei itt olvashatók.

Mikulásgyár

December 20-ig tart nyitva Budapesten a MikulásGyár, az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között, a plázákban pedig 10 és 20 óra között, gyűjtik az adományokat:

tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, játékot, könyvet.

Az adományok szelektálását és szétosztását a Magyar Vöröskereszt végzi.

Minden egyéb fontos információ itt.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Cipősdoboz akció

A Baptista Szeretetszolgálat december 18-ig várja az ajándékokkal megtöltött cipős dobozokat, amelyeket aztán eljuttatnak kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban élő, csonka családban nevelkedő gyermekeknek.

Itt talál részleteket arról, hogyan kell elkészíteni a csomagokat, mit érdemes beletenni és mit nem.  A honlapon egy térkép, illetve egy lista segít megtalálni az adományozóhoz legközelebb eső gyűjtőpontot.

Szeretet.éhség – Segítsen pénzzel karácsonyon túl is!

December 23-ig Budapesten, a Bazilika előtti karácsonyi vásárban kínált szeretet.éhség termékek megvásárlásával lehet segíteni a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott nélkülözőket.

Országos Adventi Pénzadománygyűjtésük célja, hogy egész évben tudják támogatni a rászorulókat. Azt mondják, az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól.

Lehet számlára utalni, csekken fizetni, adományvonalat hívni, adománykupont venni a Tescoban és lehet adakozni a postán is. Részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik