Light

Érdekel, hogy érzi magát a kutyád? Ezzel a gyűrűvel ez nem lesz kérdés többé

A hétköznapi gyűrűnek tűnő eszköz segít, hogy kedvenceddel megtaláld a közös hangot.

A new york-i DogStar Life alapítói is osztják azt a véleményt, miszerint a kutya egyetlen farokcsóválása többet mond ezer szónál, így három éves kutatást követően egy eszközt fejlesztettek ki ezen jelek megértésére.

dogstars2A TailTalk nevet kapott, giroszkópot és gyorsulásmérőt is tartalmazó, a manapság népszerű fitness trackerekhez hasonló gyűrű egész nap figyeli az állat hangulatváltozásait.

Az összegyűjtött adatok Bluetooth-on át érkeznek a gazda Android-ot vagy iOS-t futtató okostelefonjára, ezzel segítve a gazdát a kutya jobb megértésében és életminőségének javításában.

dogstars

A gyártás megkezdéséhez szükséges százezer dollárt (27,5 millió forint) az Indiegogo-n szeretnék összegyűjteni, 2016 nyarán pedig akár már meg is vásárolhatjuk a kiegészítőt. A hétfőn indult gyűjtés jelenleg valamivel több, mint 35 ezer dollárnál jár, de a hátralévő huszonhét nap során az összeg fennmaradó része is egészen biztosan össze fog gyűlni. A TailTalk ára előreláthatólag 129 dollár (35 ezer forint) lesz, de ez természetesen jócskán nőhet, ha esetleg Magyarországon szeretnénk majd hozzájutni.

Fotó: Thomas Hawk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik