Light

“Ufó leszállóhelyet” filmeztek egy drónról

Rejtélyes mintázat jelent meg egy orosz gabonaföldön.

Az elmúlt 15 évben már harmadik alkalommal jelennek meg furcsa körök egy búzamezőben az oroszországi Adigeföldön. Az elképesztő mérető köröket a beszámolók szerint a hétvégén vették észre a helyiek, akik teljesen tanácstalanul állnak a jelenség felett. A köröket – amelyek közül a legnagyobb 13 méter átmérőjű – egy drónról filmezték le.

 

Hogy mi okozhatta? Természetesen sokan azonnal kijelentették, hogy egy földönkívüli űrjármű hozta létre a furcsa mintázatok, amikor leszállt a mezőre. De talán az is elképzelhető, emberek csinálták. És, hogy tanuljunk is valamint – azon kívül, hogy az emberekkel nagyon könnyű elhitetni bármilyen hülyeséget is – idemásolunk pár részt a Wikipedia Adigefölddel foglalkozó szócikkéből.

Adigeföld (hivatalosan Adige Köztársaság, oroszul Республика Адыге, adige nyelven Адыгэ Республик, más névenAdigeja) autonóm köztársaság Oroszország déli részén, az északnyugati Kaukázusban, fővárosa Majkop. A Déli Szövetségi Körzet része. Minden oldalról a Krasznodari határterület határolja.

Az adigék (más néven cserkeszek) a 13. században telepedtek itt le, ekkor az Arany Horda, később (a 16. századtól) a törökök és a krími tatárok uralma alá kerültek. 1552-ben követséget küldtek az orosz cárhoz védelmet kérve a tatárok ellen. A mai Adigeföld területe a kaukázusi háborúk (18301864) során került Oroszországhoz. 1991július 3-án Adigeföld köztársasággá alakult és az Oroszországi Föderáció önálló alanya (szubjekt) lett, elszakadva a Krasznodari határterülettől. 1992januárjában megválasztották első elnökét, Aszlan Dzsarimovot.

A köztársaság vezetése azóta is az adigék képviselőinek kezében van

Ajánlott videó

Olvasói sztorik