Kultúra

Ez az énekesnő leénekelte a csillagokat az égről – pedig siket

Az America’s Got Talent – mint bármely tehetségkutató – színpadán nem ritkák a szívfacsaró, inspiráló jelenetek, mi is többször számoltunk be már motivációs videónak is beillő jelenetekről, azonban olyat, mint Mandy Harvey produkciója, még nem nagyon láttunk. Ugyanis azt aligha vitathatja bárki, hogy jól énekelni alapesetben sem egyszerű mutatvány, ha pedig az ember siket, akkor szinte lehetetlen. De csak szinte. Mandy pedig rájött, hogy a “szinte” nem ugyanaz, mint a “teljesen”: miután már felnőttként egy betegség nyomán elveszítette a hallását, és már feladta a zenélést, ami addig az élete volt, egyszer csak megmakacsolta magát, hogy ő márpedig mást is akar kezdeni az életével, mint pusztán csak feladni, és izommemóriából, online hangolók és egyéb eszközök segítségével újra zenélni kezdett. A tehetségkutató színpadára is mezítláb állt fel, hogy a dobok rezgését érezni tudja, illetve mint elmondta, sok dologban egyszerűen arra hagyatkozik, hogy bízik magában.

Persze mindenki meghatódott, de a csoda csak ez után következett, ugyanis legyünk őszinték, szomorú történet ide vagy oda, a produkciója még mindig lehetett volna kedves, megejtő, de zeneileg értékelhetetlen – ám nem ez történt. Mandy tökéletesen tisztán énekelt, és olyan lélekerő szólt a nagyon személyes dalszövegen keresztül – hisz a szerzeményt ő maga írta – hogy azon nem meglepő, hogy a közönség tagjai sorra kezdték törölgetni a könnyeiket. A többnyire szőrös szívű ítész Simon Cowell aztán annyit mondott Mandynek:

azt hiszem, ehhez nem kell majd jeltolmács.

– és rácsapott a golden buzzer nevű arany gombra, amivel egyenest az élő show-ba juttahatják a zsűritagok a versenyzőket. Íme a videó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik