Kultúra

Minden idők leghülyébb kiállítási tárgyát csempészték be egy tárlatra

Ananász.

A skóciai Robert Gordon egyetem egyik épülete kiállításoknak ad helyet. Az intézmény hallgatója, Ruairi Gray egy barátjával megtekintette a tárlatot, és ahogy jártak-keltek, eszükbe jutott,

mekkora poén lenne, ha az egyik üresen hagyott felületen ott hagynák azt az ananászt,  amit aznap 1 fontért vásároltak egy szupermarketben, hátha a látogatók kiállítási tárgynak vélik majd.

Ott hagyták. Így nézett ki:

twitter.com/LloydJack16

Talán ők lepődtek meg a legjobban, amikor négy nappal később visszamentek a tetthelyre, és ez a látvány fogadta őket:

twitter.com/LloydJack16

Ruairi a Daily Mail-nek elmondta: kíváncsi volt, az emberek azt hiszik-e, hogy művészeti értéke miatt van ott az ananász, illetve hogy mennyi ideig maradhat ott. (Kissé emlékeztet az egész arra a tavalyi esetre, amikor San Franciscóban a modern művészetek múzeumában egy szemüveget tett valaki a földre, és a látogatók automatikusan fotózni kezdték az okulárét, mint a többi műtárgyat).

Az egyetemista az „év poénjának” nevezte, hogy végül ilyen kiemelt helyet kapott az egyfontos ananász.

Natalie Kerr, a kiállítás egyik szervezője a Press&Journalnak elmondta: fogalma sincs, ki tehette üveg alá a gyümölcsöt; ő biztosan nem, lévén, hogy allergiás az ananászra. Az biztos, hogy az üveglap nehézsége miatt legalább 2-3 ember kellett hozzá, hogy behelyezzék.

A szervezők végül úgy döntöttek, hogy a poénból becsempészett gyümölcsöt nem távolítják el, így az kiállítási tárggyá avanzsált. Az ananászból művészet lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik