Kultúra

Felsírsz, ha meglátod ezeket a választási plakátokat

Oroszország voksol, a kampány rendkívül erős.

Az oroszok az urnákhoz járulnak: szeptember 18-án országgyűlési választásokat tartanak az országban. Putyinisztán megtelt plakátokkal, és míg nálunk a Kétfarkúak jóvoltából szándékosan vicces tartalmak kerültek az utcákra, addig az orosz kampány humorát leginkább az élet / a véletlen / a bizarr jelöltek és jelmondatok biztosítják.

Best (?) of válogatás

Szeretnénk érdemben hozzászólni az „Erős nő az erős Oroszországnak” feliratú plakáthoz, de nem megy.

eros no

Az abszurd kategória másik győztese Szergej Kirszanov, a baltás doki, aki szerint az önteltség, a közöny, a fejetlenség – betegségek, de szerencsére itt van ő, és orvosolja a problémát.

baltas

A kommunista Jevgenyij Borovik a következő őszinte – és azonnali voksolási ingert kiváltó – kampányszöveget választotta: „Ne higgyen a pletykáknak! A büntetésem (kábítószer-kereskedelem) már elévült!”

lejart

Szeretnénk hinni, hogy Andrej Zolotovszkij csak a Photoshop áldozata lett, és nem VALÓBAN az a jelmondata, hogy „Ideje meghúzni a derékszíjat”.

nadragszij-meghuzni

A Zsirinovszkij-féle „Liberálisok” tökéletes szlogenekkel operálnak. Az ifjú Putyinra emlékeztető Alekszandr Gliszkov például a „Ha kutyád van vagy macskád – válaszd az LDPR-t” mondattal támad.

kutya-macska

De ezen a buszon még ennél is erősebb plakátot fotóztak: „Ha a buszon utazol – válaszd az LDPR-t!”.

buszon-utazol

Tegyünk említést azokról a plakátokról is, amelyekkel önmagukban nincs (komolyabb) baj, viszont kissé szerencsétlen környezetbe helyezték őket. A Főnök pártja, a Jegyinaja Rosszija, azaz az Egységes Oroszország Párt egy Putyin-idézetet használ, amely arról szól, hogy mindent meg kell tenni az idősekért, hogy egészségben, tisztességben mehessenek nyugdíjba. A dolog egyetlen hátulütője, hogy a plakátot egy temető mellett helyezték el.

temeto

Épp úgy, mint az itt látható molinót, amelynek szövege: „Ideje új módon élni”.

temeto-2

„Itt kell élnünk” – szól választóihoz Andrej Golusko a gyógyszertár vitrinjéből, közvetlenül a síkosítók mellől.

itt-kell-elnunk

Dmitrij Fedorov pártja arra kéri a voksolókat, hogy „szavazz a mieinkre”, alatta pedig a „Nas dvor” („A mi udvarunk”) világító felirat állna – ha nem hiányozna az első betű. Így viszont „Nas vor” – azaz „A mi tolvajunk”.

mi-tolvajunk

Putyin pártjának alapja, hogy tisztában van az állam érdekeivel – ezt hirdeti a plakát, amellyel egyébként egy mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyet foglaltak el.

fogyatekos-parkolo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik