Kultúra

Meghalt a Babylon 5 Michael Garibaldija

A kultikus sci-fi sorozattal ismertté vált Jerry Doyle 60 éves volt.

Szerdán délután holtan találták Las Vegas-i otthonában Jerry Doyle amerikai színészt, akit világszerte elsősorban az 1994-1998 között futott Babylon 5 című sci-fi sorozat biztonsági főnökeként, Michael Garibaldiként ismertek meg a tévénézők. A 60 éves korában elhunyt színész halálának oka még nem tisztázott, azt jelenleg is vizsgálják.

Az 1956-ban New Yorkban született Doyle mielőtt belekóstolt volna a színészkedésbe, előbb vállalati pilótaként, majd tőzsdebrókerként is dolgozott, mígnem 1987-ben aztán megkapta az első szerepét a Bruce Willis és Cybill Shepherd főszereplésével futott A simlis és a szende egyik epizódjában. A 90-es évektől kezdve egészen a 2000-es évtized végéig bezárólag a Babylon 5 és annak két tévéfilmje: a Babylon 5: A lélekvadász (1998) és a Babylon 5: Célpont a Föld (1999) mellett olyan tévésorozatokban tűnt fel, mint a Reasonable Doubts, a Homefront, A fejvadász, A kívülálló, a Sliders, A harc törvénye, a Beverly Hills 90210, a J.A.G. – Becsületbeli ügyek és a New York rendőrei. Az új évezred elején néhány mozifilmben is játszott, ezek A kód neve: világvége, a Devious Beings, a Kincskeresők kíméljenek!, a The Long Ride Home és az Open House voltak.

A 2004 óta már csak ritkán színészkedő Jerry Doyle utolsó szerepét a Doyle és Doyle – Ketten bevetésen című krimi- és vígjátéksorozatban játszotta 2010-ben, illetve hat év kihagyást követően játszott volna a jelenleg még csupán az előkészületi fázisban lévő The Circuit című sci-fiben, amelynek forgatása várhatóan az év második felében fog kezdődni.

Forrás: The Wrap, IMDb

Ajánlott videó

Olvasói sztorik