Kultúra

És az megvan, hogy a kínai nagy fal igazából sárkányok ellen épült?

Pedig a Matt Damon főszereplésével készülő The Great Wall előzetese alapján nagyon úgy tűnik. Trailer.  

A valaha Kínában forgatott legnagyszabásúbb és legdrágább szuperprodukcióként készül a The Great Wall (A nagy fal) című fantasy és thriller, amelyet az egyebek mellett a Hőst és A repülő tőrök klánját is jegyző, nemzetközileg is elismert Yimou Zhang rendez. A nagy falról és annak titokzatos rendeltetéséről szóló filmhez most megjelent az első poszter és az első előzetes is, amelyek egy látványos, de némiképp röhejes produkciót vetítenek előre.

Legendary Pictures
Legendary Pictures

A Legendary Pictures égisze alatt forgó The Great Wall szinopszisát még nem tették közzé, mindazonáltal a lényeg már a lenti kedvcsinálóból is lejön: a zsoldosféleként a kínai nagy falat védelmezők közé beálló Matt Damon a kard helyett az íjat favorizálva csatlakozik majd az 1500 éven át épített 7200 km hosszú erődítményrendszer seregéhez, akik igazából valamiféle sárkányokra emlékeztető szörnyektől igyekeznek megvédeni a császárságot.

Az amerikai-kínai koprodukcióban a mostanság ismét Jason Bourne szerepében randalírozó Damon mellett más hollywoodi színészek is játszani fognak, így pl. a kétszeres Oscar-jelölt Willem Dafoe és a Sorsügynökségből is ismerős, manapság a Narcosban vitézkedő Pedro Pascal. A The Great Wall valamikor decemberben fog debütálni a kínai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik