Kultúra

Beadta a kulcsot a Marvel egyik legfontosabb szuperhőse

A képregénykiadó váratlanul kinyírta az egyik legismertebb és legrégebbi karakterét. Vigyázat: spoilerek!

Újabban egymást érik a merész húzások a Marvel képregénykiadónál, hiszen nem elég az, hogy a múlthéten bejelentették, a jövőben egy 15 éves színes bőrű lány lesz az új Vasember, de most meg eltették láb alól az egyik legemblematikusabb hősüket is:

Bruce Bannert, azaz Hulkot.

Tony Stark leváltásához hasonlóan a zöld óriás elhalálozása is a jelenleg futó Polgárháború 2. (Civil War II) című sorozatban történt és itt jön a következő sokkoló infó: a hős az egyik bosszúálló kollégája, Sólyomszem keze nyila által vesztette életét.

Hulk víziója, amelyben az általa meggyilkolt szuperhősök holttestei veszik körül. Fotó: Marvel
Hulk víziója, amelyben az általa meggyilkolt szuperhősök holttestei veszik körül. Fotó: Marvel

Az új Polgárháború harmadik számában a szörnyeteggé változást egy ideje már hanyagoló Banner az ismét egymással viaskodó szuperhősök egy csapatával akad össze és hiába is igyekszik türtőztetni magát, elkezd átváltozni. Mindeközben a vele szembekerülő szuperhősöknek jó okuk van feltételezni, hogy Banner nemrégiben már egyszer Hulkká változott és embereket ölt, ezért készek arra, hogy végezzenek vele, amely aztán Sólyomszemnek hála még azelőtt megtörténik, hogy Banner zöld bestiává alakulna.

A dolog pikantériája, hogy miként az egy flashbackből később kiderül, korábban maga Banner kérte meg Sólyomszemet, vagyis Clint Bartont, hogy ha úgy alakul, vész esetén inkább oltsa ki az életét, mert ő már soha többé nem akar szörnyeteggé változni.

Bruce Banner halála a Polgárháború 2 harmadik füzetében. Fotó: Marvel
Bruce Banner halála a Polgárháború 2 harmadik füzetében. Fotó: Marvel

Természetesen Banner halálával Hulk nem szűnik meg létezni a Marvel univerzumában, merthogy (a szokásos képregényes furfangosságnak hála) már meg is van a pótlása, aki egy Amadeus Cho nevű 19 éves csodagyerek lesz. Az ő eredettörténete egyelőre annyiban merül ki, hogy a múltban egy véletlen folytán kapott Bruce Banner gammasugárzásából, ezáltal ő is tomboló fenevaddá, pontosabban az ún. Totally Awesome Hulkká változott.

Forrás: Moviepilot, Vulture via Könyves Blog

Ajánlott videó

Olvasói sztorik