Kultúra

Vagy még jobban imádod majd, vagy megutálod ezután a Trónok harcát

A Trónok harca hatodik évadának felénél eldurvulnak az események. Hat pontban összefoglaljuk miért. Spolierek!

Figyelem, a cikk SPOILEREKET tartalmaz a Trónok harca korábbi epizódjaival kapcsolatosan, így továbbolvasása az ezen információkra immunisak számára ajánlott. Íme, ezek voltak a hatodik évad ötödik részének sarokkövei:

És szerinted még mit csinált Ramsey Bolton?”

Kisujj és Sansa újabb találkozása egyáltalán nem volt baráti, a fiatal Stark lány legszívesebben kettévágatta volna Brienne-nel, de ehelyett csak jól helyretette Lord Baelish-t. Amióta Sansa ilyen önérzetes lett, várható volt, hogy visszautasítja Kisujj felajánlását, egy esetleges sereget illetően, ami értékelendő, viszont kérdés, hogy hosszútávon mennyit nyernek ezzel Havas Jonnal. Az a pár ezer katona még jól jött volna később… A jelenetnek ez volt a legfontosabb része, de merengjünk el máson is. Sasfészek de facto urának indíttatásai a legködösebbek, egyáltalán nem tiszta, miért vetette oda a szeretett lányt a Boltonok elé és valójában mik a további céljai. Hiszen a westerosi sakkjátszmában nyilvánvalóan nem elégszik meg azzal, hogy van egy magas vára, amin egyébként kirugdoshat olyan embereket, akiket nem kedvel.

1. sansa

Már megint egy királyölő!

Euron Greyjoy belépője nem volt semmi, egy pillanatig sem rejtegette, hogy Balon meggyilkolása az ő lelkén szárad, a királyválasztásra megjelent 20 ember pedig még ennek ellenére is őt választotta, mintsem Yarát. Gyakorlatilag a döntés meghozásában az játszott szerepet, hogy kinek van farka. A koronázás/vízbefojtás pillanatok alatt meg is történt, Yara és Theon Greyjoy pedig el is inalt az összes hajóval. Vajon mi lehet az úticél? Esetleg véletlenül belefutnak Havas Jon és Sansa formálódó seregébe és csatlakoznak?

4. greyjoy

A további négy pont a Roboraptor cikkében olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik