Kultúra

Mérges druidák tiltakoztak a Stonehenge előtt

stonehenge (Array)
stonehenge (Array)
Egy keltától nem vehetik el csak úgy az alkoholt és a szabad parkolást. Pláne nem a nyári napfordulón.  

Ugyan június 20. még messze van, a Stonehenge iránt mélyen hazafias érzelmeket tápláló pogányok tüntetésre vonultak és egy napra elállták az arra látogató turisták útját. Megszórták őket pár magyarázó szórólappal, hogy mégis világos legyen, miért is vonul fel Artúr király évszázadok után már kissé kopottasan mókás ruhájában.

A felvonuló druidák és pogányok az English Heritage azon terve ellen hurrantak fel, ami szerint betiltanák a nyári napforduló idejére az alkoholfogyasztást és 15 fontos parkolási díjat vezetnének be a Stonehenge területén. A közösség számára ez elfogadhatatlan és Mr Pendragon fel is szólalt a Western Daily Pressnek.

Ez a fizetségről szól, amit azért kell fizetnünk, hogy imádkozhassunk a Stonehenge-nél, a templomunkban, a napfordulónkon.

A tüntetést előre bejelentették és Mr P a jövőben is hasonló kardossággal áll ellen a Stonehenge felháborító belépti díjainak.

A legtöbben Salisbury-ben élünk, szóval elég közel. Ha kell, minden nap kijövünk.

A helyszínre hívott wiltshire-i rendőrség folyamatosan figyeli a helyszínt. A kelta virtussal átszellemült megmozdulásáról a Stonehenge fenntartójának képviselője, Kate Davies pedig azt mondta, nem volt túl nagy a zavargás és a vendégek többségét nem érintette kellemetlenül.

Sokan támogatják a nyári napfordulóra tervezett intézkedéseinket, még a pogány és druida közösségek néhány tagja is mellettünk áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik