Kultúra

Rasszista bojkott indult a Star Wars VII ellen

Twitter-felhasználók egy csoportja indította el a tiltakozást, mert nincsenek kibékülve az egyik főhőst alakító John Boyega bőrszínével.

Miközben a világ nagyobb és értelmesebb része ismét a Csillagok háborúját ünnepli, hiszen az éjjel megérkezett Az ébredő Erő szenzációs harmadik előzetese, egy kisebb twitteres mozgalom indult, akik posztjaikban a #BoycottStarWarsVII hashtaggel és gyalázatos megjegyzésekkel hívják fel magukra a figyelmet, amint a Finn karakterét megformáló John Boyega ellen tiltakoznak. Íme, néhány példa a megjelent posztokból:

A gyűlölködők érdekes módon nagy Star Wars-rajongóknak állítják be magukat és azzal támadnak, hogy az új epizód “fehérellenes propagandafilm” lesz, ennek kapcsán viszont elgondolkodtató kérdés, hogy vajon feltűnt-e már nekik James Earl Jones (Darth Vader hangja), Billy Dee Williams (Lando Calrissian) és Samuel L. Jackson (Mace Windu) szerepe a múltban. Mindenesetre a bojkottálók nyilván nem fogják moziban megtekinteni a december 18-án érkező Star Wars: Az ébredő Erőt, mellyel igazából csak jót tesznek a jegyekért máris sorban álló rajongótársaikkal, akiknek ezáltal is kicsikét több esélyük van tikettet szerezni.

Forrás: Twitter via The Next Web

Ajánlott videó

Olvasói sztorik