Kultúra

Ha még nincs szuperhős-csömöröd, örülhetsz: jönnek a sorozatok

Ígéretes trailert kapott az ősszel folytatódó A S.H.I.E.L.D. ügynökei harmadik évada és A Zöld Íjász negyedik szezonja is.

Szeptembertől decemberig nagyságrendileg 140 sorozat indul csak az USÁ-ban, köztük újakkal és folytatódókkal egyaránt, utóbbiak között az elmúlt években elszaporodó szuperhősös szériák is feltűnnek.

Először A S.H.I.E.L.D. ügynökei tér vissza harmadik évadával (a második szezont hazánkban a napokban kezdte sugározni a Viasat3), szeptember 29-től látható az USÁ-ban, ahogy a Marvel képregények filmes univerzumépítő törekvései hogyan érvényesülnek a tévék képernyőjén. Az ABC csatorna sorozata egyébként elég hektikusan szerepelt eddig: amíg az első évad első epizódjait sokan követték, később enyhült az érdeklődés iránta, de a drasztikus nézővesztés után beállt egy szintre, és a tévé végül bizalmat szavazott egy második, majd most egy harmadik évadnak is. Az előző szezonban már sokkal nagyobb szerepet kaptak a szerzett szuperképességek, és a harmadik évadban sem lesz ez másképp. Az előzetes utalgat Coulson ügynök előző részekben történt viselt dolgairól, Skye pedig az eddigieknél is nagyobb szerepet kap a történetben.

A szuperhősös sorozatok (és egyben a konkurens DC képregény-kiadó vállalat) zászlóshajója azonban A Zöld Íjász, amelynek negyedik évada riválisához képest jóval hosszabb trailert kapott, és többet is árul el. A nagy nézettségnek örvendő sorozat ott veszi majd fel a fonalat, ahol legutóbb abbahagyta: a zöld maszkot ideiglenesen szögre akasztó Oliver Queen visszatér Star City-be (amit Starling City-ről most frissiben neveznek át egy vélt haláleset miatt) és újra felveszi a harcot az igazságtalansággal. Feltűnik majd az évadban a The CW csatorna tavaly elkaszált sorozatának főhőse, Constantine, de elhalálozott szereplő visszatérésére is számíthatunk. A rengeteg új gonosszal érkező A Zöld Íjász negyedik évada október 7-én rajtol az USÁ-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik