Kultúra

Meghalt az Always On My Mind szerzője

Wayne Carson (Array)
Wayne Carson (Array)

72 éves korában Elhunyt Wayne Carson dalszerző, aki olyan slágereket írt, mint a The Letter vagy a Grammy-díjas Always On My Mind.

Carson hosszú betegség után hétfőn halt meg egy hospice otthonban – adta hírül a usatoday.com.

1966-ban volt az első nagy dobása

Az Always On My Mind című dalért – amelyet két másik szerzővel jegyzett – 1983-ban vehette át a Grammy-díjat. Willie Nelson a szám előadójaként a legjobb kislemez és az év albuma díjat kapta.

A Chicagóban született Carson muzsikusok között nőtt fel, szülei Shorty és Sue néven léptek fel. Tizennégy évesen kezdett gitározni, de zongorázott és dobolt is. Első nagy sikerét 1966-ban aratta, amikor Eddy Arnold lemezre énekelte a Somebody Like Me című számát.

A következő évben a Box Tops rockbanda a slágerlista csúcsára repült The Letter című dalával, amelyet a szerző bevallása szerint az apja által neki küldött dalszövegek ihlettek. Ezzel a számmal 1970-ben Joe Cocker és Leon Russell is felkerült a slágerlista tíz legjobbja közé.

Elvis Presley is énekelte

Legnagyobb klasszikusa azonban az Always On My Mind lett, amit 1972-ben Brenda Lee, majd Elvis Presley énekelt el, Willie Nelson 1982-es előadása pedig Grammy-díjas lett. A népszerű dal a Country Zenei Szövetség (Country Music Association, CMA) gáláján is több trófeát kapott.

Carson további ismert countryszámai között szerepel a Who’s Julie, a She’s Actin’ Single (I’m Drinkin’ Doubles) és az I See the Want To in Your Eyes.

A dalszerzőt 1997-ben iktatták be a Nashville-i Dalszerző Hírességek csarnokába. Számait mások mellett B.J. Thomas, Waylon Jennings, Tina Turner, a Pet Shop Boys, Randy Travis és Shelby Lynne is lemezre énekelték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik