Kultúra

Tökkirályt választanak Rácalmáson

rácalmási tökfesztivál (tökfesztivál)
rácalmási tökfesztivál (tökfesztivál)

A X. Rácalmási Tökfesztiválra idén is vendégek ezreit várják az ország minden pontjáról, elsősorban a kisvárosból és környékéről, szeptember 27-től 29-ig.

Ezen kultúrák egymást kiegészítve alkotnak egy egészet és teszik a Tökfesztivált igazán rácalmásivá. A hagyományoknak megfelelően fő jellemzői a tök, a kultúra és a gasztronómia. A Tökfesztivál egyediségét még tovább növeli a különleges helyszín.

Tök és tök mindenütt

A 6-os úttól a Jankovich- kúriáig, a fesztivál helyszínéig a porták előtt tökfigurák (mesék, életképek, stb.) vezetik a látogatókat a helyszínre. A Millenniumi Parkban megépítik a 4,50 m magas tökpiramist. A piramis köré tökkompozíciókat építenek a helyi civil szervezetek. A település minden utcájában tökdekorációkkal találkozhat az ide látogató, amelyeket a fesztiváli kisvonattal meg lehet tekinteni.

A fesztivál helyszínén, a Jankovich-kúria udvarán, az általános iskola diákjainak tökbemutatóját láthatjuk. Az Ökoturisztikai épület nagyteremében különleges tökkiállítást rendeznek neves töktermelők anyagából.

Versenyt hirdetnek (legszebb tökös porta, legszebb tökkompozíció, legkülönlegesebb tök)  és megválasztják az idei Tökkirályt is.

Nemzetközi hírű ételszobrászok tökből és különböző zöldségekből, gyümölcsökből művészi alkotásokat hoznak létre a látogatók szeme láttára.

A részletes programfüzet ide kattintva elérhető!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik