Kultúra

Milyen lehetőségei vannak ember-állat kapcsolat újszerű értelmezésének?

Az SZTE Innovációs Klub következő klubestjét június 17-én, 18 órakor rendezik a JATE Klub nagytermében.

Az SZTE Innovációs Klub következő estjén a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, hogy miként értelmezhető az innováció a pszichológia tudományos paradigmáján belül, és milyen lehetőségeket rejt magában a hagyományos ember-állat kapcsolat újszerű értelmezése, az állat-asszisztált terápia.

Ez egy olyan foglalkozás, amelyben valamilyen állat segíti a beteg gyógyulását. A módszert a 60-as években dolgozták ki az érzelmileg zavart, árva gyerekek gyógyítására, majd a terápiákat alkalmazni kezdték súlyos vagy gyógyíthatatlan betegek segítésére. Napjainkban az idős emberek szellemi és fizikai leépülésének lassításában is fontos szerepet játszanak a terápiában részt vevő állatok.

Az SZTE Innovációs Klub következő klubestjét 2013. június 17-én 18 órakor rendezik a JATE Klub nagytermében.

A rendezvényen beszélgetést hallhatnak Kígyós Tamás pszichológussal és az est vendégeivel. A rendezvény házigazdái: Buzás Norbert, az SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója, illetve Kapás Ferenc, a NOS-Szeged Kft. ügyvezetője.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztráció az alábbi oldalon: http://www.u-szeged.hu/Innovaciosklubest

Ajánlott videó

Olvasói sztorik