Kultúra

Ókovács az Operába hívja Alföldit

okovacs-szilveszter(960x640)(4).jpg (ókovács szilveszter, )
okovacs-szilveszter(960x640)(4).jpg (ókovács szilveszter, )

A Magyar Állami Operaház új főigazgatója felkéri Alföldi Róbertet rendezni – árulta el a Népszabadságnak adott interjújában.

A 2013-as év a bővülésé, újra nyit az Erkel Színház, több embert vesznek fel, mint amennyit elküldtek – derül ki Ókovács Szilveszter a Népszabadságnak adott interjújából.

Az Operaház elmúlt évtizedeinek viharai kapcsán kiemelte: egy ilyen operaházi átalakítást és az elmúlt 130 év legnagyobb leépítését nem lehet megúszni botrány nélkül. Hozzátette: nincs egyetlen munkaügyi perük sem, és az érdekképviseletekkel is meg tudtak egyezni. Az egyik legnagyobb sajtóvisszhangot kapó botrányos évadzáró társulati ülésen elhangzottak miatt viszont Tokody Ilona személyiségi jogi pert indított.

A Nemzeti Színház igazgatóválasztásával kapcsolatban az Operaház direktora elmondta: Vidnyánszky Attilára voksolt, Alföldi Róberténél tartózkodott. „Nem akartam leszavazni Robit, hisz ősszel díjat adtam a produkciójának, és fel is kérem az Operába rendezni. Fura, hogy az elmúlt tíz évben erre senki sem gondolt” – fogalmazott Ókovács, aki a lapnak beszélt az idei tervekről, az ősszel induló Gördülő Opera programról, az OperaKalandról és az Opera Nagyköveteiről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik