Kultúra

Folytatódik az Emlékpont történelmi szabadegyeteme

A hódmezővásárhelyi Emlékpont és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara a tavalyi évben indította SZE-EM. [szempont] címmel történelmi szabadegyetemét.

A hódmezővásárhelyi Emlékpont és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara a tavalyi évben indította SZE-EM. [szempont] címmel történelmi szabadegyetemét, melyen eddig nyolc órán vehettek részt az érdeklődők. A történelmi szemeszter hallgatói ismeretterjesztő, „kalandozó” jelleggel nyerhetnek bepillantást a múlt egy-egy kevéssé (köz)ismert fejezetébe a szegedi egyetem oktatóinak és PhD-hallgatóinak előadásában. A SZE-EM. estjei nyilvánosak, de szervezők különösen fontosnak tartják, hogy az előadásokkal a történelem iránt érdeklődő, emelt szinten maturáló diákoknak olyan lehetőséget biztosítsanak, ami segíti pályaorientációjukat, valamint érettségire való felkészülésüket.

Az első előadást a keresztény egyházi szervezet 11. századi kialakulásáról Dr. Koszta László, az SZTE-BTK Történeti Intézet Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense tartja szerdán délután öt órától a vásárhelyi közgyűjteményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik