Kultúra

Múzeumok éjszakája a gemenciI gímszarvas birodalmában

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja Pörbölyön és az erdőgazdaság június 16-án egészen éjfélig várja a gemenci növény- és állatvilág után érdeklődőket.

A kiállítótermek meglátogatása mellett a kultúra után vágyódók Gemenc kapujában, Pörbölyön az éjszaka leple alatt, zseblámpa segítségével, gemenci természetfotósok „lebegő” képeit csodálhatják meg, míg Karapancsán a kastélypark éjszakai megtekintése biztosíthat misztikus hangulatot.

Az M6 autópálya Bátaszéki csomópontjától (163 km) mintegy 10 km-re, az 55. számú főúton haladva közelíthető meg a Bajától nyugatra, a Duna jobb partjától néhány kilométerre épült központ. Pörbölyön az ártér élővilágát, az erdő és vadgazdálkodás tárgyi emlékeit, a Sárköz népművészetét bemutató kiállítás várja a látogatókat.

A karapancsai műemlékegyüttes, melyet néhány éve újított fel teljesen az erdőgazdaság, ősfás terület közepén fekszik. A XIX. században kialakított majorság jellegzetes monarchia korabeli, ódon hangulatú épületei közül a legimpozánsabb a Vadászkastély, ahol rekonstruálták az eredeti enteriőrt, modernizálták az épületet és felújították a kastélyt övező angol mintájú parkot

Ajánlott videó

Olvasói sztorik