Kultúra

A tévében: úszás, megúszás, kúszás

Kezdődik a debreceni úszó-EB, jönnek amerikai lovagok, egy idióta pedig hazatér (nem Magyarországra, de még így is elég sok van raktáron).

16:45, m1, Debreceni Úszó-EB
2006-ban Debrecen (hogy a közbeszerzés esetleges elhúzódása miatt időben el tudjon készülni az épület) saját szervezésben egy cég két ajánlata közül a drágábbikat választva (3,5 milliárd – ebből 150 milliót sikerült lealkudni, igaz, a közbeszerzés hiánya miatt 20 milliós bírságot kapott a város (indoklás: “mind a város vagyonkezelő cége, mind annak projekttársasága alanya a közbeszerzésnek, így kötelezettsége lett volna közbeszerzési eljárást kiírni”)) felépítette a Debreceni Sportuszodát. Ahol mai kezdéssel elindul az úszó-EB. A heti programban a következő napokon a következő magyar úszók érdekeltek:

– május 21. hétfő – Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna (400m vegyes), Kis Gergő (400m gyors);
– május 22. kedd – Gyurta Dániel (100m mell) és Bernek Péter (100m hát);,
– május 23. szerda – Kis Gergő (1500m gyors) és Cseh László (200m vegyes);
– május 24. csütörtök – Risztov Éva (800m gyors), Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn (200 vegyes), Gyurta Dániel (200 mell), Biczó Bence (200 pillangó) és a 4x200m női gyorsváltó;
– május 25. péntek – Kis Gergő (800m gyors),
– május 26. szombat – Risztov Éva (1500m gyors), Verrasztó Evelyn (200 gyors) és Bernek Péter (200m hát);
– május 27. vasárnap – Takács Krisztián (50m gyors), Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna (200m pillangó), Cseh László és Verrasztó Dávid (400m vegyes).

Hajrá!

21:15, cool, Keménykötésűek
2001-ben tombolt a Guy Ritchie-láz (előző évben emelte meg mindenki a kalapját a Blöff előtt), így nem csoda, ha pár klón is készült. Végül is egy okosabb-humoros akciófilm hihetetlen fazonokkal és angol kiejtéssel nem tűnik túl nagy kihívásnak. Ez a film is ilyen próbálkozás, nem is akárkikkel: a Póerarcok két írója ezúttal belehuppantak a rendezői székbe is (Brian Koppelman, David Levien), a színészek közt pedig Dennis Hopper és John Malkovich is megtalálható. A prímet azonban három fiatal viszi (Vin Diesel, Seth Green, illetve Berry Pepper), akik egy táskát kéne megtaláljanak, különben a maffia fel- és összevonja szemöldökét, aminek jelentős vérveszteség lehet a vége. De majd az öregek segítenek. 

22:00, National Geographic, A Pokol lovagjai: A Fekete Lovag visszatér
Páncéloslovag-világbajnokság van Colorádóban, oda igyekeznek a hobbilovagok, a két nagy esélyes a Pokol lovagjai vezetője, illetőleg a Fekete Lovag – most összecsaphatnak, a nyertes rengeteg pénzt nyer, hogy a lovagi eszmék kapjanak még egy pofont.

23:00, Discovery Channel, Egy idióta külföldön – Karl hazatér
Nem a legjobb Ricky Gervais-produkció ez, de nem rossz – avagy hogy ismertessük meg a világ különlegességeit egy idióta botladozásai és gonoszul összeállított feladat-, teljesítménysorával? Karl Pilkington szinte sorozathőssé vált, ahogy önmagát alakítva egyszerre vált ki a nézőből gonosz röhögést és együttérzést. Aki pedig lemaradt a sorozatról, ma az összes epizódból megnézheti a legemlékezetesebb részeket, mivel Karl hazatért világ körüli útjáról, és mesél, emlékezik és persze megint csak meglepődik. 

23:15, Duna TV, Fedőszáma: MN-1480
Bár annak tűnik, Varga Ágota és Füredi Zoltán “Kapitány” dokumentumfilmje nem az ügynöküggyel foglalkozik, hanem a szupertitkos honvédségi egység, a harcászati-hadászati rakétadandárral. Amely hivatalosan nem létezett, csak a legmagasabb körök tudtak róla (bizony, Magyarországon, ahol nincsenek titkok). Érdekes téma és minden bizonnyal tanulságos esetek a kádári Magyarországról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik