Kultúra

Christopher Nolan az új Batman-filmről árulkodott

Az Empire magazinnak adott interjújában néhány friss információt is megosztott a jövő nyáron mozikba kerülő új Batman-filmmel kapcsolatban a rendező.

Christopher Nolan elmondása szerint A sötét lovag: Felemelkedés története kissé meglepő módon nyolc évvel a 2008-as A sötét lovag után játszódik, és a főhős „nincs valami jó állapotban” – új ellenfele, a Tom Hardy által megformált Bane viszont minden korábbinál keményebb. „Bane személye olyan kihívást jelent Batman számára, amilyenben még nem volt része – fogalmazott Nolan. – Olyan ellenfelet választottunk neki, és olyan történet született, ami fizikailag és lelkileg is próbára teszi. Bane nem harcol, hanem mészárol. Kemény az öklével, kemény a lábával, és aljas is. Az ujjtöréstől a koponyák bezúzásáig mindenre képes, bordákat, sípcsontokat, térdeket, kulcscsontokat és nyakakat tör, fejeket szakít le és gerinceket tép ki.” A főgonoszról emellett Lindy Hemming kosztümösnek köszönhetően az is kiderült, hogy az arcán lévő maszkból gázt lélegez be, ami enyhíti egy korábbi balesete miatti kínzó fájdalmait.

Nolan eddig szinte semmit nem volt hajlandó megosztani a filmről a nagyközönséggel, sőt a végkifejletet állítólag még a szereplők előtt is titokban tartja. Szeptemberben a Gordon felügyelőt alakító Gary Oldman a Contact Musicnak azt nyilatkozta, hogy valószínűleg ő az egyetlen színész, aki részleteket tud a befejező jelenetről. „Christopher nem akarja, hogy bárki elrontsa a meglepetést, amit én teljesen megértek – mondta Oldman. – Az új szereplők az irodájába járnak a forgatókönyvet olvasni. Az én részemre kiküldtek egy példányt, de a kézbesítő csak személyesen nekem adhatta át, és az utolsó oldalak hiányoztak. Ezután meglátogattam, és elbeszélgettünk a befejezésről, viszont amit megtudtam, azt el is zártam az agyam leghátsó zugaiba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik