Kultúra

Átadták a színház- és filmművészeti Junior Prima Díjakat

Hét színész, valamint egy-egy díszlettervező, balettművész és rendező vehette át az idei Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában.

Az elismerést a zsűri az 54 jelölt közül Pazár Krisztina címzetes magántáncosnak (Magyar Állami Operaház), Cziegler Balázs díszlettervezőnek, Göttinger Pál rendezőnek (kaposvári Csiky Gergely Színház), valamint Kovács Lehel (Katona József Színház), Grisnik Petra (kaposvári Csiky Gergely Színház), Pál András (Magyar Színház), Polgár Csaba (Örkény Színház), Józan László (Vígszínház), Ötvös András (Katona József Színház) és Tóth Orsi színművésznek ítélte oda. A 7000 euróval járó díjakat a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Takács Ildikó, a kategória társalapítója, az FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke, Spéder Zoltán, valamint a zsűri tagjai közül Molnár Piroska, Eszenyi Enikő és Bálint András adta át.

A Prima Primissima Alapítvány 2003 óta oszt díjakat, és 2007-ben kezdte el a 30 év alattiakat külön kitüntetni. A Junior Prima díjra érdemes fiatal tehetségeket idén is a magyar színház- és filmművészet elismert képviselői jelölték. A zsűri tagja volt Eszenyi Enikő, Molnár Piroska és Bálint András mellett Csákányi Eszter, Káel Csaba, Orlai Tibor, Szabó István, Lovassy Tamás, Balogh Gabriella és Takács Ildikó is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik