Kultúra

Lady Gaga miatt átírták a Grammy-díjátadó szabályait

Lady Gagának és Jennifer Hudsonnek köszönhetően Kid Cudi és Drake is megnyerheti a következő Grammy-díjátadón az év felfedezettjének járó díjat.

A korábbi szabályok értelmében olyan előadót már nem lehetett jelölni az év legjobb újoncának, aki korábban más kategóriában már jelölve volt, Drake és Kid Cudi pedig az idei díjátadón egyaránt esélyes volt – előbbi a legjobb rapszám és a legjobb rapelőadó, utóbbi pedig a legjobb rapszám, a legjobb rapelőadó és a legjobb rapelőadás kategóriájában.

A Grammy-djjátadót szervező Recording Academy most azonban úgy döntött, hogy átírja a szabályokat, mivel a közelmúltban Lady Gaga és Jennifer Hudson is egyértelmű esélyesként lett kizárva az év felfedezettjének jelölhető előadók közül pusztán azért, mert korábban más kategóriában már díjvárományosok voltak. A két énekesnő hasonló cipőben járt, mint a két hiphop-előadó: debütalbumuk az első jelölésüket követő tárgyévben jelent meg.

Az új szabályok értelmében az első lemezével egyaránt tavaly szeptember 1-je után jelentkező Drake és Kid Cudi tehát jelölhető lesz jövőre az év felfedezettjének, és esélyesek is a díj elnyerésére. Hogy lesz-e gyakorlati hatása a változtatásoknak, az jövő év február 13-án dől el, ekkor tartják ugyanis az 53. Grammy-díjátadót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik