A következő élő közvetítés része Két hónapos kisfiú halt meg egy orosz rakétatámadásban Harkivban

Vlagyimir Putyin interjút ad a Moszkvába utazó Tucker Carlsonnak

Immár gyakorlatilag hivatalos, hogy az amerikai jobboldali média egyik legbefolyásosabb szereplője, Tucker Carlson Vlagyimir Putyint is meginterjúvolja. Bár a felek sokáig nem egyértelműsítették ezt, Elon Musk X-oldalán kedd este megjelent egy videó, amiben Carlson beharangozza az interjút, amit ígérete szerint hamarosan el is kezdenek felvenni.

Carlson a videóban elmondja, miért vetemedett arra, hogy hosszú hónapok tervezése után interjút készítsen Oroszország elnökével. Mint mondta, elsősorban azért, mert ez a munkája, ő egy újságíró, akinek az a dolga, hogy informálja az embereket a világ dolgairól. A legtöbb amerikai pedig szerinte nincs megfelelően informálva arról, hogy mi történik az ukrajnai háborúban, abban a konfliktusban, ami szerinte teljesen átformálta a világ gazdasági és katonai szövetségeit.

Carlson szerint az angolszász országokban az emberek nagyon keveset tudnak ezekről a változásokról, mert „senki nem mondja el nekik az igazat”.

„A médiavállalatok korruptak, hazudnak a nézőknek és az olvasóknak, és ezt legtöbbször az elhallgatás szándékával teszik” – mondta Carlson, aki szerint az amerikai média a háború kirobbanása óta túlnyomórészt az ukránok hangját erősíti fel, Zelenszkij szavait visszhangozza, miszerint az Egyesült Államoknak nagyobb részt kellene vállalnia a háborúban.

Ez nem újságírás, ez kormánypropaganda

– jelentette ki Carlson, aki erre a jelenségre válaszul jön a Putyin-interjúval, mert mint mondja, miközben dübörög az ukrán propaganda, egyetlen nyugati újságíró sem próbálja venni a fáradtságot, hogy interjút készítsen és meghallgassa a konfliktus másik szereplőjét, Oroszországot és Putyint.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik