Nagyvilág

Rejtélyes világvége-figyelmeztetés szakította meg a tévéadást Kaliforniában

Bekövetkezett a kaliforniai Orange megye környékén az, amitől a legtöbb ember retteg. Szeptember 21-én, reggel a tévéadás megszakadt, a képernyők elsötétültek, majd megjelent rajtuk a „Vészfelhívás” felirat. Nem sokkal később egy rémült férfi el-elcsukló hangját lehetett hallani. Olyasmiket mondott, hogy:

„Nem azok, akiknek mondják magukat… mindenütt ott vannak, a katonai létesítményekben, főleg az 51-es körzetben… katasztrófák jönnek… a hadsereg, vagyis elnézést, a kormány tud róluk…”

Az üzenet azonban, amit a Cox és a Spectrum kábelszolgáltatók nézői láthattak, nem volt túl friss. A Gizmodo kiderítette, hogy egy 1997-es rádióadás felvételéről van szó, ami egy összeesküvés-elméletekkel foglalkozó állomás, a Coast to Coast AM egyik műsorában hangzott el. Art Bell műsorvezetőnek egy ismeretlen férfi telefonált be, aki azt állította magáról, hogy az 51-es körzetben dolgozott.

Voltak tévékészülékek, amik más szöveget sugároztak. Ebben valaki arról beszélt, hogy hamarosan elképesztően erőszakos idők köszöntenek a világra. Kiderült, hogy szintén egy rádió, ezúttal egy keresztény állomás régebbi felvételéről van szó.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki, vagy mi áll a háttérben, de majdnem biztos, hogy szándékosan hekkelték meg a tévéadásokat. Nem ez lenne az első eset: 2013-ban a rendőrség letartóztatott egy férfit, aki több államban manipulálta a tévéközvetítéseket egy üzenettel, ami arról szólt, hogy a halottak kimásznak a sírjaikból. A legemlékezetesebb eset pedig 1987-ben zajlott, amikor Chicago környékén szakadt meg a tévéközvetítés, és a megdöbbent nézők azt figyelhették, hogy egy bohócmaszkos férfi meztelen hátsóját egy légycsapóval csapkodják.

A Cox szóvivője azt nyilatkozta, vizsgálják az esetet, de egyelőre nem tudják, hogy ki, vagy mi állhat a rejtélyes üzenetek mögött, és azt sem, hogy hány előfizető láthatta őket. A Spectrum nem válaszolt a Gizmodo kérdéseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik