Nagyvilág

Trump érinthetetlen bizalmasa egy volt modell

Az elnök kinevezte a Fehér Ház legfiatalabb kommunikációs igazgatóját.

Hope Hicks az előző igazgató – a posztot alig tíz napig betöltő – Anthony Scaramucci júliusi eltávolítása óta irányította az elnöki hivatal kommunikációs csapatát. Sokáig arról volt szó, hogy csak átmenetileg, de Donald Trump most véglegesítette a poszton.

A 28 éves nő a tavalyi elnökválasztási kampányban sajtófőnökként, Trump szóvivőjeként, 2014-től a Trump-cégbirodalom munkatársaként dolgozott. Korábban a Ralph Lauren divatház egyik modellje volt.

Most kommunikációs igazgatóként az ő feladata lesz az elnöki üzenetek stratégiájának kidolgozása, érvényre juttatása. Döntő szava lesz abban, ki találkozhat Trumppal, akinek – sajtóhírek szerint – az abszolút bizalmát élvezi.

Júliusban a Politico című lap Az érinthetetlen Hope Hicks címmel részletes portrét közölt róla. Az összeállítás konkrét példákat említett, amelyek azt támasztják alá, hogy az új kommunikációs igazgató feltétlen híve Donald Trumpnak.

Nem akarja sem megváltoztatni, sem megítélni az elnököt

– fogalmazott a lap, amely halk szavú, háttérbe húzódó, hatékony munkatársként írta le a nőt, akit Trumpék családtagként kezelnek, és a família összejövetelein is rendszeres vendég. A connecticuti születésű, egyetemet végzett Hope Hicks az Egyesült Államok történetében a Fehér Ház legfiatalabb kommunikációs igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik