Nagyvilág

Kína panaszkodik, hogy lemásolják és ellopják gyorsvasutas technológiáikat

Amikor a fagyi visszanyal.

Kína, a világ első számú másológépe most végre a saját bőrén tapasztalhatja meg, milyen érzés, ha lenyúlják és pofátlanul másolni kezdik saját technológiáikat, amik kifejlesztésébe kemény munkát öltek bele. A kínai állami sajtóban ugyanis most azon keseregnek, hogy más országok ellopják a kínai gyorsvasút-technológiákat. Köszönhetően annak, hogy a kínai törvények nem védik valami erősen a szellemi termékeket.

Kína az elmúlt évtizedekben a világ élvonalába került a gyorsvasútépítésben, és rengeteg pénzt és energiát öltek bele új technológiák kidolgozásába. És azokat elkezdték exportálni más országokba. És azokban szépen elkezdték lemásolni, és sajátként használni a kínai technológiákat, sőt, néhány helyen még szabadalmaztatták is azokat.

Egy kínai jogi szaklapban megjelent szerkesztőségi cikkben most szakértők a szellemi termékek erőteljesebb védelmét kezdték el követelni, ironikus módon arra ösztönözve a jogalkotókat, hogy másolják le a nyugati országban bevezetett szabadalmi törvényeket. Mert a másolások hatalmas károkat okoznak a kínai vasútipari cégeknek.

(Kiemelt kép: Europess/Xinhua/Liu Junx)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik