Nagyvilág

A titkárnő már tudja, jön Putyin

Február után már augusztusban visszatérhet Magyarországra az orosz elnök.

A Magyar Judo Szövetség elnökének titkárnője erősítette meg a Magyar Nemzet értesülését, hogy az orosz elnök hétfőn elfogadta a szövetség meghívóját, és eljön az augusztus 28-i budapesti cselgáncs-világbajnokság megnyitójára.

A lap úgy tudja, az orosz elnök csak rövid látogatást tesz, délután jön, majd Orbán Viktorral tárgyal elsősorban a régen húzódó paksi atomerőműről. A magyar kormányfő legutóbb február elsején fogadta Vlagyimir Putyint, akivel azóta találkozott már Pekingben is. 

Putyinnal vigyázni kell!

A Magyar Nemzet információi szerint az elnöki vizit előtt Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter július 4-én Moszkvába megy, ahol találkozik orosz kollégájával és az orosz ortodox egyház főméltóságaival. A lap az orosz elnök újabb látogatása miatt kereste a mindkét ország külügyminisztériumát, a Miniszterelnökséget és a Kreml titkárságát is.

A magyar fél barátságos nyilatkozatait bírálókat ugyanakkor emlékeztetnénk arra, hogy az orosz elnökkel igenis jó lesz vigyázni. Öt éve ugyanis megszerezte 8. danját. A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség tüntette ki a feketeöves Vlagyimir Putyint. Dzsúdóban tíz danfokozatot tartanak nyilván, és a világon csak pár mester rendelkezik a legmagasabb besorolással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik