Nagyvilág

Drogokat kezdett árulni a lottón nyert százmilliókból

Hatalmas nyereményét egy drogkereskedő banda pénzelésére használta fel. Az amerikai férfi most évtizedekre börtönbe került.

Egy amerikai bíróság 21 évig tartó börtönbüntetésre ítélte egy 46 éves férfit, aki hárommillió dolláros lottónyereményét nagy mennyiségű metamfetamin árulására használta fel – jelentette a helyi sajtó. „Senki sem herdálta el még ennél veszélyesebb és pusztítóbb módon lottónyereményét” – jelentette ki a Georgia államban élő Ronnie Music büntetéséről döntő bíró.

Music 2015 februárjában egy kaparós lottószelvénnyel nyert, amit szülővárosában, Waycrossban vásárolt. Akkor azt nyilatkozta az állami lottótársaságnak, hogy feleségével együtt azt tervezik, hogy félreteszik a nyereményt.

Azonban a hatóságok közlése szerint ehelyett a férfi egy drogbandát kezdett el pénzelni, ami metamfetamint kezdett el terjeszteni a férfi lakóhelye környékén. A bandát 2015 őszén kezdték el felszámolni a helyi és szövetségi hatóságok.

Drogokat kezdett árulni a lottón nyert százmilliókból 1
Ronnie Music Jr, a 3 millió dollár nyeremény átvételekor. (Fotó: Georgia State Lottery)

Először szeptemberben egyik bűntársát fogták el, aki öt kilogramm metamfetamint próbált meg eladni, majd egy hónapra rá Music is rendőrkézre került, miután egy rendőrségi informátornak akart eladni a drogból. Végül a hatóságok 21 ember ellen indítottak eljárást, és egy ember kivételével mindegyiküket el is ítélték.

Music tavaly nyáron bűnösnek vallotta magát drogterjesztési vádakban, valamint abban, hogy volt elítéltként lőfegyvert tartott magánál. A férfit ezért legkevesebb 27 évig tartó börtönbüntetésre kellett volna ítélni a szövetségi irányelvek szerint, de büntetését csökkentették, miután bemártotta a hatóságoknak a bűnbanda egyik tagját, Daniel Alót, aki egy georgiai börtönből irányította drogüzletet, ahol életfogytig tartó szabadságvesztését töltötte gyilkosságért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik