Nagyvilág

Orvvadászok öltek meg egy rinocéroszt egy francia állatkertben

Több lövéssel végeztek vele, majd levágták a szarvát. Ez az első alkalom, hogy orvvadászok egy európai állatkertben öltek.

Orvvadászok három lövéssel megöltek egy 5 éves fehér orrszarvút a Párizs közelében található Thoiry állatkertben, majd egy láncfűrésszel levágták a szarvát – jelentette kedden a helyi sajtó. A hétfőről keddre virradó éjszaka történt eset elkövetői egy hátsó kerítésen áttörve jutottak be a rinocéroszokhoz, ahol háromszor fejbe lőtték a Vince nevű állatot, és levágták a szarvát.

Az állatkertben lévő két másik fehér orrszarvú sértetlenül megúszta a támadást. A Le Parisien információi szerint elképzelhető, hogy az orvvadászoknak nem volt elég idejük arra, hogy őket is megöljék, de az is elképzelhető, hogy elromlott a láncfűrészük, és ezért menekült meg előlük a két másik rinocérosz. Vince második szarvát ugyanis már csak félig tudták levágni.

Vince 2012-ben született egy holland állatkertben, és 2015 óta élt a Thoiry állatkertben, ahova a szintén ötéves, Bruno nevű orrszarvúval együtt érkezett.

Az esettel kapcsolatban a Le Parisien megemlítette, hogy a rinocéroszszarvakért 30-40 ezer eurót is megadnak a feketepiacon, főleg Kínában, ahol afrodiziákumként tekintenek rá. A lap cikke szerint ez a mostani volt az első eset, hogy orvvadászok egy európai állatkertben ölnek le orrszarvút a szarváért. Azokat ugyanis inkább kiállításokról és aukciókról szokták tolvajok ellopni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik