Nagyvilág

Az elhárítás vizsgálja Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadóját

Felmerült a gyanú, hogy túl szoros kapcsolatot tart az orosz nagykövettel.

Az amerikai Wall Street Journal írta meg, hogy értesüléseik szerint az elhárítás nyomoz Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadójával, Michael Flynnel, valamint esetleges orosz kapcsolataival összefüggésben.

A vizsgálat középpontjában az áll, hogy Flynn többször is felhívta Oroszország amerikai nagykövetét december 29-én, azon a napon, amikor az Obama-kormányzat büntetőintézkedéseket jelentett be Oroszországgal szemben az elnökválasztásba való beavatkozás miatt.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Sanders ugyanakkor vasárnap este azt közölte: nincs tudomásuk a vizsgálatról. Korábban Sean Spicer, aki akkor Donald Trump kabinetjének szóvivője volt, most a Fehér Ház sajtótitkára, azt közölte: Flynn azért egyeztetett Szergej Kiszljakkal, hogy összehozzanak egy megbeszélést Donald Trump és Vlagyimir Putyin között.

A republikánusokhoz húzó Fox News egyébként megjegyzi, hogy nincs rendkívüli abban, hogy a hírszerzés figyeli, miről beszélgetnek az amerikai tisztségviselők külföldi partnereikkel. Flynn az első, akiről kiderült, hogy beszélgetéseit ellenőrzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik