Nagyvilág

Titokban engedték ki a börtönből a férfit, aki agyonverte a menyasszonyát

Egy zárt meghallgatáson kötött, titokzatos alku miatt, az ítélethirdetés után mindössze két évvel kiszabadult a börtönből a 47 éves Ian Griffin, aki még 2009-ben agyonverte a menyasszonyát egy párizsi luxusszállodában.

Áldozata, a 36 éves Kinga Legg egy 36 éves multimilliomos üzletasszony volt. A nő családja teljesen felháborodott, amikor megtudták, hogy a gyilkosa boldog fotókat oszt meg a Facebookon, amiken új barátnőjével, és közös gyermekükkel látható.

Az Angliában élő pár 2009 májusában dél-franciaországi nyaralásra indult. Út közben megálltak Párizsban és szobát vettek ki a Le Bristol nevű ötcsillagos luxusszállodában. Csak egy éjszakára jelentkeztek be, de Griffin másnap szólt a személyzetnek, hogy még maradnak néhány napra, majd kétszer is megkérte őket, hogy ne zavarják a menyasszonyát, mert lepihent, aztán elhagyta a hotelt.

Később, miután megtalálták a nő összevert holttestét a szobában, hajtóvadászat indult Griffin után, aki addigra átszökött Angliába. Egy héttel később találták meg, Chesire mellett egy erdőben, ahol egy sátorban bujkált.

Griffint visszavitték Franciaországba, ahol előzetes letartóztatásba helyezték, de négy évvel később, 2013-ban óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A férfi megismerkedett új barátnőjével, Tracey Barkerrel, akivel gyermekük született.

Griffin tárgyalása 2014 áprilisában zárult. A férfi a bíróságon először azt mondta, hogy Kinga egy veszekedés közben sokkolóval támadt rá, majd ütlegelni kezdte. Ő csak védekezett, de a nő véletlenül elesett, és beverte a fejét a dohányzóasztalba. A bizonyítékok azonban egyértelműen nők elleni erőszakra utaltak: Griffin legalább százszor megütötte a nőt.

A férfi ügyvédje aztán arra hivatkozott, hogy Griffin semmire sem emlékszik, mert akkoriban súlyos depresszióban szenvedett, ami miatt gyógyszer-, és alkoholfüggő volt. Az ügyész azonban nem hitt neki.

A bíróságon kiderült, hogy bár Griffin korábban egy szolárium-hálózat, és több elektronikai bolt tulajdonosa volt, rosszul ment neki az üzlet, valójában Kinga Legg finanszírozta a Lamborghinivel furikázó férfi költséges életét.

A bíróság 2014 decemberében 20 év börtönre ítélte a férfit. Griffin fellebbezett, a másodfokú bíróság pedig figyelembe vette, hogy végül felelősséget vállalt a tettéért, a börtönben pedig jó magaviseletet tanúsított 2016 áprilisában 14 évre enyhítették a büntetését.

Aztán fél évvel később, egy titokzatos, zárt meghallgatás után a férfit váratlanul szabadlábra helyezték. A lengyel származású Kinga Legg családja felháborodott, nem értik, mi történhetett.

Maga Griffin szűkszavúan nyilatkozott a sajtónak, azt mondta, a zárt meghallgatáson elhangzottakról nem beszélhet. Kinga Legg családjára utalva pedig úgy fogalmazott: „Nem tudom, tudják-e. Semmi sem lehetnék boldogabb, ha tehetnék valamit, hogy jobban érezzék magukat, de tudom, hogy ez lehetetlen.

(via Metro)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik