Nagyvilág

Bíróság: megnagyobbíthatják melleiket a német rendőrnők

Akkor is lehet rendőr egy nőből, ha szilikonból készült mellimplantátumok vannak a testében – döntött egy közigazgatási bíróság a németországi Gelsenkirchen városában. A kérdés azután került a bíróság elé, hogy a rendőrség három éve arra hivatkozva utasította el egy most 32 éves nő jelentkezését, hogy műmellei vannak – írta a német sajtó.

A dortmundi nő azért nem nyert felvételt, mert a rendőrségi orvos szerint egészségügyi kockázatot jelentenek a testében lévő implantátumok. Azok ugyanis egy intézkedés közben megsérülhetnek, megrepedhetnek. A nő – aki egyébként minden más feltételnek megfelelt – nem értett egyet az orvos véleményével, és fellebbezett a döntése ellen.

A gelsenkircheni bíróság a Bonni Egyetem szakvéleményére hivatkozva azonban a nő javára döntött. A szakértők szerint nincsen jelentős veszélye annak, hogy a szilikon mellimplantátumok a rendőrségi munka közben megsérüljenek, és egészségügyi problémákat okozzanak. A nő ügyvédje hozzátette: védencének olyan modern, felsőkategóriás implantátumok vannak a mellében, amelyek még akkor sem okoznak egészségügyi problémát, ha megrepednek.

A német rendőrség belső szabályzata jelenleg tiltja, hogy a rendőröknek mellimplantátuma legyen, de a bíróság szerint azt a szabályt a rendőrségnek felül kéne vizsgálnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik