Nagyvilág

Az észak-koreai családokban most már egyszerűen csak megkérik a nagyszülőket, hogy legyenek öngyilkosok

Az ok egyszerű: annyira szegények, hogy képtelenek kifizetni a gyógyszereiket, vagy egyszerűen csak etetni őket.

A generációk közti konfliktusok a fejlődő világban is jelentkeznek, de jó eséllyel sehol sem annyira erősek, mint az érthetetlen szabályokkal teli diktatúrában, Észak-Koreában.

A Radio Free Asia csütörtöki beszámolói szerint az idős szülők és nagyszülők, akik már nem tudnak segíteni a család életszínvonalának javításában, vagy legalább szinten tartásában, sokszor inkább elhagyják a családjukat, hogy fontos gyógyszereik árával, vagy puszta jelenlétükkel ne terheljék a fiatalabb rokonokat.

2604011328_012661f2dc_b

A források egyike szerint már mindennapossá vált a parkokban és vasútállomásokon csoportokban összegyűlt idősek – köztük természetesen rengeteg, immár nyolcvan felett járó koreai háborús veterán – látványa, akik még a legnagyobb hidegben is inkább ott üldögélnek.

1027105830_9792138fdd_b

Mások arról számoltak be, hogy az utódok egyszerűen megkérik az időseket, hogy inkább legyenek öngyilkosok – sokszor persze nem egyenesen, hanem a szobájukba függesztett felirattal, mely a Kim Ir-Szen alatt sokat emlegetett Az önmegsemmisítés szelleme elvére emlékezteti őket.

Fotó: (stephan), NViktor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik