Nagyvilág

Boris Johnson szerint nem változik a Brexit menetrendje

Nem változik a brit uniós tagság megszüntetésének menetrendje a londoni felsőbíróság azon döntése miatt, hogy a kormány csak a parlament jóváhagyásával indíthatja el az EU-tagság megszűnésének folyamatát – jelentette ki Boris Johnson brit külügyminiszter pénteken Berlinben német kollegájával, Frank-Walter Steinmeierrel folytatott megbeszélése után.

A két külügyminiszter közös tájékoztatóján Boris Johnson kérdésre válaszolva kiemelte: tudomásul kell venni, hogy az uniós tagságról tartott népszavazáson a többség a kilépés mellett döntött, ezért a kormány végre is hajtja a Brexitet, a londoni felsőbíróság végzése miatt pedig a legfelsőbb bírósághoz fordul.

A brit diplomácia vezetője hangoztatta, hogy a Brexit mindenkinek a javára válhat, a folyamatából mindkét fél – Nagy-Britannia és az EU is – “győztesen” kerülhet ki.

Frank-Walter Steinmeier figyelmeztetett: a kilépési tárgyalásokat minél hamarabb el kell kezdeni, és el kell kerülni, hogy a londoni felsőbíróság végzése nyomán elhúzódjék az ügy.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik